Wąkrota Azjatycka

( ilość produktów: 141 )

DZIAŁANIE

Wąkrota azjatycka wykazuje właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i pobudzające procesy regeneracji skóry. Dodatkowo wzmacnia naczynia krwionośne i redukuje obrzęki.

TYP SKÓRY

Zastosowanie kosmetyków z wąkrotą azjatycką jest idealnym rozwiązaniem w pielęgnacji skóry tłustej, mieszanej, trądzikowej, a także starzejącej się i z cellulitem.

CIEKAWOSTKA

Wąkrota azjatycka występuje pod wieloma nazwami - Centella, Gotu Kola czy Trawa Tygrysia. W różnych językach nazwy te nawiązują do wyglądu lub obfitości rośliny, np. słowo „kola” oznacza liść, a „gotu” kielichowy kształt.

Ze względu na swoje dobroczynne właściwości wąkrota azjatycka jest wykorzystywana od tysięcy lat w naturalnej medycynie indyjskiej. Szczególne zastosowanie w kosmetyce znalazły popularne w Azji składniki kosmetyczne, m.in. madekasozyd i azjatykozyd, które zostały wyizolowane z korzenia oraz liści wąkroty azjatyckiej.

Dzięki działaniu łagodzącemu, przyspieszającemu gojenie się ran i zmniejszającemu stany zapalne preparaty z zawartym wyciągiem z wąkroty azjatyckiej są polecane głównie w pielęgnacji skóry problematycznej, podrażnionej i uszkodzonej. Pomaga ona dodatkowo w regeneracji skóry i wzmacnia procesy przeciwstarzeniowe.

Obecnie również koreańscy producenci bardzo chętnie wybierają ją jako składnik aktywny w swoich produktach. Jeśli pragniesz zgłębić swoją wiedzę w tej tematyce serdecznie zachęcamy do zajrzenia na bloga - Koreańska pielęgnacja.

12
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel