Bist du in Deutschland? Cosibella auch!

Um Ihnen ein noch besseres Einkaufserlebnis zu bieten, leiten wir Sie zu unserem deutschen Shop weiter.

Die Produktpalette im Zielshop ist sorgfältig ausgewählt, um die Vorlieben und Bedürfnisse der deutschen Kunden zu erfüllen und ein umfassendes Einkaufserlebnis und einen persönlichen Service zu gewährleisten.

zapytaj eksperta

Q+A - Azelaic Acid Facial Serum - Serum do Twarzy z Kwasem Azelainowym - 30ml

  • Serum rozjaśniające przebarwienia z kwasem azelainowym
ID towaru: 11513
46,00 zł
46,00 zł
/ szt.
Dodaj do obserwowanych
Program lojalnościowy
46 pkt.
2300 pkt.

Opis produktu

Q+A - Azelaic Acid Facial Serum

Serum do twarzy z kwasem azelainowym

Pojemność:
30ml


Q+A - Azelaic Acid Facial Serum - głównym składnikiem serum jest kwas azelainowy o stężeniu 8%, który działa przeciwzapalnie, skutecznie rozjaśnia przebarwienia oraz zapobiega powstawaniu wyprysków. Jest również pomocny w leczeniu trądziku różowatego. W składzie znajduje się również cynk PCA, który działa seboregulująco, przeciwtrądzikowo, przeciwzapalnie i ściągająco. Z kolei sok z liści aloesu łagodzi podrażnienia i nawilża. Betaina utrzymuje nawilżenie w skórze i przyspiesza regenerację. Ponadto ekstrakt z nasion komosy ryżowej działa antyoksydacyjnie i ujędrniająco.

Produkt zawiera:
  • kwas azelainowy - działa przeciwzapalnie oraz złuszczająco, rozjaśnia przebarwienia pozapalne, zapobiega powstawaniu wyprysków,
  • cynk PCA - zmniejsza poziom wydzielanego sebum, a także hamuje namnażanie bakterii odpowiedzialnych za powstawanie zmian trądzikowych, zmniejsza podrażnienia, wspomaga gojenie stanów zapalnych, działa ściągająco,
  • sok z liści aloesu - przyspiesza gojenie ran, koi i łagodzi podrażnioną skórę, posiada właściwości nawilżające,
  • betainęwiąże wodę w naskórku, utrzymuje nawilżenie, łagodzi podrażnienia i przyspiesza regenerację naskórka,
  • ekstrakt z nasion komosy ryżowej - działa antyoksydacyjnie, nawilża i ujędrnia skórę.
Działanie produktu:
  • koi i łagodzi,
  • działa przeciwzapalnie,
  • rozjaśnia przebarwienia,
  • redukuje niedoskonałości,
  • reguluje wydzielanie sebum.
Producent poleca ten produkt dla następujących rodzajów skór i defektów kosmetycznych:
  • skóra tłusta,
  • skóra sucha,
  • skóra mieszana,
  • skóra normalna.
Nasz kosmetolog poleca ten produkt również w przypadku:
  • przebarwień,
  • skłonności do powstawania stanów zapalnych i wyprysków,
  • trądziku różowatego.
Sposób aplikacji: Aplikuj serum na oczyszczoną skórę twarzy przed kremem. Możesz stosować zarówno rano i/lub wieczorem.

Przed pierwszym użyciem wykonaj próbę uczuleniową. Zajrzyj do naszego wpisu o próbie uczuleniowej, aby dowiedzieć się więcej.

Data ważności: 12 miesięcy od otwarcia.

Kraj pochodzenia:
Wielka Brytania
Wskazówki:
  • Produkt tylko do użytku zewnętrznego.
  • Nie stosuj na uszkodzoną skórę.
  • Unikaj kontaktu z oczami.
  • W przypadku pojawienia się jakichkolwiek oznak podrażnienia, zaprzestań używania produktu.
  • Trzymaj poza zasięgiem dzieci.
  • Produkt przechowuj w temperaturze pokojowej, w zacienionym miejscu. Wahania temperatur podczas transportu nie wpłyną na stabilność i właściwości produktu.

Skład

Aqua (Water), Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Propylene Glycol, Azelaic Acid, Betaine, Zinc PCA, Biosaccharide Gum-1, Glycerin, Triticum Spelta (Spelt) Seed Extract, Triticum Turanicum (Khorasan) Seed Extract, Eragrostis Tef (Teff) Seed Extract, Chenopodium Quinoa (Quinoa) Seed Extract, Xanthan Gum, Sodium Levulinate, Glyceryl Caprylate, Sodium Anisate, Caprylyl Glycol, Sodium Gluconate, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Sodium Hydroxide, Citric Acid

Wskazówki

  • Produkt tylko do użytku zewnętrznego.
  • Nie stosuj na uszkodzoną skórę.
  • Unikaj kontaktu z oczami.
  • W przypadku pojawienia się jakichkolwiek oznak podrażnienia, zaprzestań używania produktu.
  • Trzymaj poza zasięgiem dzieci.
  • Produkt przechowuj w temperaturze pokojowej, w zacienionym miejscu. Wahania temperatur podczas transportu nie wpłyną na stabilność i właściwości produktu.

Opinie (34)

4.56
Liczba wystawionych opinii: 34
Napisz swoją opinię
Za opinię otrzymasz 120 pkt. w naszym programie lojalnościowym.
5
4
3
2
1
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
1/5
Opinia potwierdzona zakupem
Niestety w moim przypadku spowodował podrażnienie na twarzy, jak i szyi. Uczucie pieczenia tuż po nałożeniu produktu początkowo próbowałam tłumaczyć przyzwyczajaniem się skóry do nowego składnika aktywnego. Poddałam się jednak, gdy na skórze pojawił się spory wysyp czerwonych krostek, powodujących dość duży dyskomfort. Dodatkowo w okolicach kości jarzmowych zaobserwowałam łuszczenie się, które nie wystąpiło u mnie nawet w chwili budowania tolerancji na retinol. Nie spodziewałam się aż tak silnej reakcji, gdyż starałam się wprowadzać serum stopniowo, ograniczając się jedynie do jego wieczornego użycia raz na cztery dni. Podczas przerw natomiast stawiałam na produkty typowo nawilżające i odbudowujące.
2024-05-11
Laura, Łódź
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
super produkt, przemienił moją skórę, koi wszystkie niedoskonałości, nawet jak coś się trafi na buzi to zaraz znika w dosłownie dzień czy dwa. na początku trochę piekł, ale po zbudowaniu tolerancji jest naprawdę super
2024-04-27
Julia, Warszawa
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
fajne serum z kwasem azelainowym, reguluje sebum, rozświetla plamy po trądziku, jednak moja wrażliwa cera nie do końca się polubiła z produktami tej marki i czasem odczuwałam że była lekko podrażniona
2024-04-17
Hanna, Kraków
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Świetny kwas azelainowy, stał się jednym z moich ulubionych produktów do pielęgnacji. Ma przyjemną formułę lekkiego serum przez co fajnie się rozprowadza. Wycisza wypryski, fajnie reguluje sebum, momentami lekko wysusza/złuszcza choć w moim przypadku wypadlo to bardzo na plus
2024-04-08
Marta, Radziejów
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Serum używam od kilku miesięcy 3 razy w tygodniu wieczorem. Zostało mi polecone jako jeden z kosmetyków ze względu na trądzik różowaty w schemacie pielęgnacyjnym. Nigdy nie czułam dyskomfortu podczas używania. Cera jest ukojona, rozjaśniona, ujednolicona. Nie mam czerwonych policzków, rumień zszedł. Moja skóra na prawdę wygląda dobrze.
2024-03-12
Magdalena, Mierzyn
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Fajne serum na start! Zredukowało u mnie trądzik :)
2024-02-26
Karolina, Głogoczów
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Już po miesiącu używania zauważyłam zwęrzone pory, mniejszą ilość wytworzonego sebum, a dzięki temu mniej zaskórników
2024-02-07
Magdalena, Legnica
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Serum trochę szczypie przy używaniu, ale to ponoć normalne. Wydaje się być dosyć wydajny, potrzeba go naprawdę niewiele. Jedna gwiazdka odjęta za nieprzyjemny zapach - jak ktoś jest wrażliwy, to będzie przeszkadzał.
2024-01-19
Martyna, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo fajne serum. Mnie nie podrażnia, chociaż moja skóra jest już zaprawiona w boju z kwasami. Wygładza i wycisza przebarwienia potrądzikowe.
2024-01-15
Ilona, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Stosuję od miesiąca (3-4 wieczory w tygodniu) i już widzę poprawę. Mam dużo mniej podskórnych krostek na policzkach.
2024-01-09
Małgorzata, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobra konsystencja, łatwo się rozprowadza, bezzapachowy. Czekam na efekty.
2023-12-26
Ewa, Józefosław
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
bardzo dobry
2023-11-24
Justyna, Poznań
1/5
Opinia potwierdzona zakupem
u mnie spowodował wysyp za każdym razem jak używałam tego serum to następnego dnia się budziłam z nowym pryszczem
2023-10-24
Sofiia, Wrocław
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
jedyny produkt z kwasem o takim wysokim stężeniu który nie podrażnia a wręcz nawilża. Jedynie czuć lekkie mrowienie ale nie wysusza skóry co jest dużym plusem . Nada się dla skóry wrażliwej
2023-10-18
Natalia, Nowy Sącz
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Fajnie rozjaśnia przebarwienia, ale trzeba rzeczywiście stosować się do zaleceń producenta i nakładać jedną cienką warstwę, inaczej można skończyć z zaczerwienieniami. Po nim stosuję krem nawilżający
2023-09-26
Katarzyna, Płock
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
super kwas, stosowany przez długi czas, skóra się poprawiła
2023-09-13
Yuliia, Tuchola
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Jest to jeden z najlepszych środków, które pomagają pozbyć się śladów po trądziku.
2023-09-07
Maria, Poznan
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
W trakcie testów, ale mogę powiedzieć z całą pewnością, że dziś nie ma żadnych wysypek ani skurczów. Łatwy w aplikacji i szybko wchłaniany.
2023-08-22
Anastasiia, Bytow
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Super i mnie się sprawdza, jest bardzo dobry za taką cenę
2023-08-13
Darina, Krakow
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Naprawdę podobał mi się ten produkt. Konsystencja łatwa w aplikacji. Doskonale łagodzi stany zapalne, koi skórę i leczy
2023-08-02
Iryna, Letterbarra, Drimarone, Co. Donegal
3/5
Opinia potwierdzona zakupem
Nie wiem dlaczego, ale niestety u mnie ten kwas azelainowy się nie sprawdził. Cały czas próbuję go w różnych kombinacjach w pielęgnacji (bez innych aktywnych składników), ale chyba to kwestia samego serum (z G&G kw. glikolowy zadziałał bez podrażnień, dla porównania). Tym bardziej jestem zdziwiona ponieważ wcześniej używałam z PaulasChoice wyższe stężenie, które w dodatku z kw.salicylowym, w ogóle nie powodowało podrażnień. Tutaj cała twarz robi się czerwona, piecze, a następnego dnia emulsyjne serum z pochodną witC albo tonik z pantenolem także podrażniają (kw. Azelainowy nakładam wieczorem). Może to kwestia innego składnika w tym serum, nie samego kw. azelainowego, ale jest mi strasznie szkoda, że mimo tylu dobrych opinii pojawiło się takie podrażnienie:( bo skład i cena są super. Nigdzie nie znalazłam informacji o drażniących efektach stosowania tego kwasu, tym bardziej jestem zaskoczona.
2023-07-31
Natalia, Poznań
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Po wizycie u kosmetyczki postanowiłam spróbować na moją wrażliwą cerę naczynkową. Raz-dwa razy w tygodniu na noc nakładam, cera spokojniesza przez kilka dni. Polecam
2023-07-20
Małgorzata, Kraków
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Doskonałe narzędzie. najważniejsze, żeby nie przesadzić, bo są kwasy, dobrze i szybko usuwa stany zapalne i potrądzikowe. Radzę!
2023-07-08
Danish, Wroclaw
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Good one, but please take into account that this product can irritate sensitive skin.
2023-07-06
Valeriya, Krakow
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
To już moje drugie opakowanie, jestem zachwycona. Daje szybki i wspaniały efekt nawet po krótkim użytkowaniu
2023-06-18
Violeta, Poznan
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Niezłe serum, ale nie znalazłam stężenia kwasu azelanowego. Czasami pojawia się uczucie mrowienia.
2023-06-11
Karyna, Bielsko-Biała
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Fajnie łagodzi cerę trądzikową, uspokaja się i powstaje mniej wyprysków, ale potrafi podszczypywać, także czasem używam go na krem (cera mieszana, trądzikowa, fungal acne, używam dwa razy w tygodniu wieczorem)
2023-06-05
Maja, Gdańsk
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Skóra po nim jest miękka i gładka. Używam już 2 tydzień, widzę znaczące polepszenia
2023-05-31
Valeriia, Poznań
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Świetny produkt! doskonale wycisza moją skórę gdy pojawią się na niej jakieś niedoskonałości
2023-05-09
Agata, Ustka
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Serum dość fajnie matuję cerę w ciągu dnia i ją wyrównuję aczkolwiek kilka razy miałem sytuację kiedy produkt nie dogadywał się z kremem z filtrem (zaczynał się rolować). Nie jest to produkt idealny, ale na pewno jeden z lepszych w kategorii kwasu azelainowego. Na noc polecam jak najbardziej.
2023-04-20
Dominik, Kraków
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Doskonałe narzędzie. najważniejsze, żeby nie przesadzić, bo są kwasy, dobrze i szybko usuwa stany zapalne i potrądzikowe. Radzę!
2023-03-30
Danish, Wroclaw
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobry produkt. Zużyłam już całe opakowanie i na pewno jeszcze do niego wrócę.Mam skórę trądzikową, zdecydowanie zmniejszył ilość wyprysków oraz przebarwień potrądzikowych.
2023-03-03
Anna, Wilamowice
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
I tak i nie. Ogólnie to solidny, dobry produkt, ja chyba po prostu zaczęłam go stosować w kiepskim momencie :D miesiąc po rozpoczęciu używania okazało się, że jestem w ciąży, co samo w sobie nie było przeciwwskazaniem do używania go, moja cera po prostu stała się wtedy ekstremalnie wrażliwa na wszelkie kwasy, nawet te tolerowane wcześniej, przez co niekoniecznie przyjemnie mi się to serum stosowało. Ma kremowo-lejącą konsystencję, wystarczy go niedużo, jest całkiem treściwe. Na pewno pięknie wycisza zmiany i rozjaśnia stare ślady po trądziku. Nie jestem w stanie powiedzieć czy czasami reagowanie pieczeniem po nałożeniu było spowodowane ciążową nadwrażliwością, czy ten typ tak ma, ale po ciąży na pewno do niego wrócę, żeby to sprawdzić :)
2023-01-25
Natalia, Grudziądz
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Mam skórę trądzikową, używam tego serum już od dłuższego czasu i widzę zdecydowaną poprawę w kondycji mojej skóry. Zdecydowanie jest "uspokojona", praktycznie nie mam żadnych wyprysków, co jest naprawdę sukcesem. Polecam.
2023-01-21
Katarzyna, Gdańsk

Ekologia

współpracuje z

  • Współpraca z Plastic Bank

    Cosibella współpracuje z Plastic Bank - organizacją, która zbiera plastik z plaż, zanim trafi on do wód. Każde zamówienie złożone w naszym sklepie to jedna butelka, która zostanie zebrana i poddana recyklingowi. Dowiedz się więcej

  • Współpraca z UN Carbon Offset

    W celu zrównoważenia naszej emisji kupujemy tyle samo CO2 ile wyemitowaliśmy do atmosfery. Wspieramy projekt Organizacji Narodów Zjednoczonych w Indiach - elektrownię, która produkuje energię z biomasy. Dowiedz się więcej

Zadaj pytanie

Jeżeli opis produktu jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
pixel