Bist du in Deutschland? Cosibella auch!

Um Ihnen ein noch besseres Einkaufserlebnis zu bieten, leiten wir Sie zu unserem deutschen Shop weiter.

Die Produktpalette im Zielshop ist sorgfältig ausgewählt, um die Vorlieben und Bedürfnisse der deutschen Kunden zu erfüllen und ein umfassendes Einkaufserlebnis und einen persönlichen Service zu gewährleisten.

zapytaj eksperta
Bestseller Wybór kosmetologa

SkinTra - Liquid Happiness - Serum z Retinalem 0,3% na Twarz i pod Oczy - 30ml

  • Serum anti-aging z retinalem
ID towaru: 4997
68,00 zł
68,00 zł
/ szt.
Dodaj do obserwowanych
Program lojalnościowy
68 pkt.
3400 pkt.

Opis produktu

Uwaga, istnieje możliwość odklejenia się etykiety.

Kupując ten produkt, zapewniasz posadzenie 0,5m² lasu!

SkinTra - Liquid Happiness

Serum na twarz i pod oczy z retinalem 0,3% w opakowaniu airless

SkinTra - Liquid Happiness- serum z najaktywniejszą pochodną kwasu retinowego dostępnego na rynku kosmetycznym, czyli retinalem, który wykazuje działanie ponad 11-krotnie silniejsze niż retinol. Produkt ma formułę olejową, ale dzięki zastosowaniu skwalanu oraz oleju z pestek arbuza szybko się wchłania i nie pozostawia nieprzyjemnego, tłustego filmu. Przeznaczony jest do wszystkich typów cery. Wskazaniem do stosowania są zmarszczki, utrata jędrności i elastyczności, trądzik, zaskórniki oraz przebarwienia. Produkt nie jest odpowiedni do stosowania w trakcie ciąży. Formuła produktu jest wegańska.

Produkt zawiera:

  • retinal 0,3% - retinaldehyd - składnik silnie aktywny, jest ostatnią formą witaminy A, przed przekształceniem w kwas retinowy, który jest jej jedyną aktywną formą. Jedna konwersja umożliwia szybsze i efektywniejsze działanie pielęgnacyjne, nie wywołując tym samym większego potencjału drażniącego. Składnik stymuluje syntezę kolagenu oraz elastyny, poprawiając jędrność i elastyczność skóry oraz pobudza komórki skóry do ich podziałów, dzięki czemu skóra staje grubsza. Oprócz tego hamuje aktywność melanocytów oraz gruczołów łojowych, ograniczając tym samym powstawanie przebarwień oraz powstawanie wyprysków, przyspiesza również złuszczanie, rozjaśniając istniejące już przebarwienia i wyrównując powierzchnię skóry,
  • skwalan - emolient, odpowiednik ludzkiego skwalenu, który wchodzi w skład sebum i cementu międzykomórkowego, zapewnia ochronę skóry m.in. nadmiernym odparowywaniem wody z naskórka i szkodliwym działaniem wolnych rodników, dodatkowo zmiękcza i poprawia elastyczność skóry, nie działa komedogennie,
  • Isoamyl Laurate - emolient suchy - nazywany naturalnym silikonem; zmiękcza i wygładza, pozostawiając jedwabistą warstwę na skórze, obniża tłustość formuły i poprawia jej właściwości aplikacyjne, niekomedogenny,
  • olej z pestek arbuza - lipid - bardzo lekki, niekomedogenny olej, zmiękcza, wygładza oraz utrzymuje odpowiedni poziom nawilżenia w naskórku,
  • witaminę E - znana nam, jako witamina młodości: przede wszystkim, wykazuje właściwości antyoksydacyjne, a tym samym spowalnia procesy starzenia, dodatkowo silnie nawilża oraz przyspiesza procesy regeneracyjne.

Działanie produktu:

Producent poleca ten produkt dla następujących rodzajów skór i defektów kosmetycznych:

  • każdy rodzaj skóry,
  • skóra dojrzała i z pierwszymi oznakami starzenia,
  • skóra trądzikowa i skłonna do powstawania zaskórników,
  • skóra pozbawiona elastyczności i jędrności,
  • przebarwienia.

Sposób użycia: Pierwsza aplikacja: dodaj kroplę produktu do swojego ulubionego kremu lub serum olejowego/oleju i nałóż tą mieszankę na oczyszczoną, stonizowaną i suchą twarz oraz pod oczy. Nie nakładaj serum bezpośrednio na skórę.

Pozostałe aplikacje: oczyść, stonizuj i osusz skórę twarzy.

Sposób 1: jeśli pierwsza aplikacja wywołała złuszczanie lub/i łagodną wrażliwość, zacznij od 1-2 aplikacji tygodniowo i dopiero wówczas stopniowo zwiększaj częstotliwość nawet do 5 użyć w tygodniu. Nadal rozcieńczaj serum w innym produkcie.

Sposób 2: jeśli masz doświadczenie w stosowaniu retinoidów, możesz nałożyć produkt solo. Zacznij od 1-2 aplikacji tygodniowo i stopniowo zwiększaj częstotliwość nawet do 5 użyć w tygodniu. Kieruj się wówczas obserwacjami cery, tj. pojawiającym się wysuszeniem, łagodnym podrażnieniem czy złuszczaniem.

Uwaga! jeśli po kilku pierwszych zastosowaniach, każda kolejna aplikacja wywołuje u Ciebie złuszczanie, wówczas zmniejsz częstotliwość lub/i wróć do wkraplania serum do kremu lub innego serum olejowego ew. czystego oleju.

0,3% retinalu to już nie zabawa. Zalecamy stosowanie produktu wyłącznie w okresie jesienno-zimowym oraz wczesnowiosennym. Najlepiej, gdyby produkt nie był debiutem w zastosowaniu kosmetyków z retinoidami. Pierwsze, pozytywne rezultaty zobaczysz po ok. 5 tygodniach, a znaczne po ok. 12. Kluczem widocznych efektów, jest regularność oraz systematyczność aplikacji. Bezwzględnie pamiętaj o codziennej ochronie przeciwsłonecznej, tj. krem z SPF50.

Przed pierwszym użyciem wykonaj próbę uczuleniową. Zajrzyj do naszego wpisu o próbie uczuleniowej, aby dowiedzieć się więcej.

Pojemność: 30 ml
Data ważności: 3 miesięce od otwarcia.
Kraj pochodzenia: Polska.
Wskazówki:

  • Nie stosuj produktu na skórę naczyniową, alergiczną, podrażnioną, poparzoną (w tym przez promienie słoneczne), uszkodzoną mechanicznie oraz na aktywne wypryski.
  • Nie stosuj produktu na mokrą skórę.
  • Stosuj ochronę przeciwsłoneczną z wysokim filtrem SPF50.
  • Jeśli wystąpi silne podrażnienie, zaprzestań używania skonsultuj się z lekarzem lub skontaktuj z nami natalia@cosibella.pl
  • Trzymaj poza zasięgiem dzieci. 
  • Nie łącz z produktami zawierającymi kwasy, witaminę C, witaminę A, ich pochodne oraz o pH ⩽3 oraz ⩾8 lub skonsultuj bezpieczeństwo stosowania natalia@cosibella.pl
  • Jeśli jesteś w trakcie kuracji kosmetologicznych dermatologicznych, skonsultuj bezpieczeństwo stosowania natalia@cosibella.pl lub lekarzem.
Opinia Kosmetologa
Sandra Sasinowska
Genialne serum dające realne efekty. Pomimo olejowej formuły, dobrze się wchłania pozostawiając delikatny, przyjemny film na skórze. Wprowadzając je stopniowo, całkowicie uniknęłam podrażnienia czy najmniejszego przesuszenia. Moja cera mieszana je pokochała. Przy regularnym stosowaniu świetnie zredukował u mnie ilość wyprysków i zaskórników. Zauważyłam również poprawę w strukturze i kolorycie skóry. Dodatkowym atutem produktu jest możliwość aplikowania go pod oczy, które na następny dzień od razu wyglądają na wypoczęte.
Zobacz więcej

Skład

Squalane, Citrullus Lanatus (Watermelon) Seed Oil, Isoamyl Laurate, Retinal, Tocopherol

Wskazówki

  • Nie stosuj produktu na skórę naczyniową, alergiczną, podrażnioną, poparzoną (w tym przez promienie słoneczne), uszkodzoną mechanicznie oraz na aktywne wypryski.
  • Nie stosuj produktu na mokrą skórę.
  • Stosuj ochronę przeciwsłoneczną z wysokim filtrem SPF50.
  • Jeśli wystąpi silne podrażnienie, zaprzestań używania skonsultuj się z lekarzem lub skontaktuj z nami natalia@cosibella.pl
  • Trzymaj poza zasięgiem dzieci. 
  • Nie łącz z produktami zawierającymi kwasy, witaminę C, witaminę A, ich pochodne oraz o pH ⩽3 oraz ⩾8 lub skonsultuj bezpieczeństwo stosowania natalia@cosibella.pl
  • Jeśli jesteś w trakcie kuracji kosmetologicznych dermatologicznych, skonsultuj bezpieczeństwo stosowania natalia@cosibella.pl lub lekarzem.

Opinie (199)

4.74
Liczba wystawionych opinii: 199
Napisz swoją opinię
Za opinię otrzymasz 120 pkt. w naszym programie lojalnościowym.
5
4
3
2
1
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
2 butelka, zmniejszenie niedoskonałości, skóra jest bardziej rozpromieniona bez zaskórników
2024-04-13
Klaudia, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Dobre, niedrażniące serum z wysoką zawartością retinalu. Polecam, kupię ponownie
2024-04-10
Agata, Kraków
2/5
Opinia potwierdzona zakupem
Nie widzę żadnych efektów, na początku mnie bardzo boleśnie wysypało, stosowałam zgodnie z zaleceniami, przyzwyczajając skórę i mocno dbając o nawilżenie. Skwalan jest fajnym składnikiem i tyle dobrego mogę powiedzieć. Buteleczka nie pozwala sprawdzić ile zostało produktu, nie jestem też wielką fanką pompki. Niestety się zawiodłam..
2024-04-10
Mola, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobre serum. Rzeczywiście, silne działanie napinające i rewitalizujące skórę. Lekko złuszczające. Najlepiej stosować na noc gdyż ma oleistą konsystencję. Kolejny produkt z SkinTra, który spełnia swoją rolę.
2024-04-09
Karolina, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo podobał mi się ten produkt. Nie podrażnia skóry, sprawia, że jest gładka i przyjemna w dotyku. Zdecydowanie kupię kolejne opakowanie.
2024-04-08
Ana, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Kocham ten retinal. To już moje drugie opakowanie używam go 10 tygodni rezultaty przebiły moje oczekiwania. Mnie wgl nie uwrażliwił. Jako, że jestem kosmetologiem i przy odpowiedniej, bogatej pielęgnacji używam tego serum nawet pod mikronakłucia, które łączę z kwasem dystruktor od SKINTRY❤️
2024-04-03
Paulina, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Polecam całym sercem, dawno nie używałam tak dobrego serum pod oczy. Cała marka jest godna polecenia.
2024-04-02
Alicja, Wrocław
3/5
Opinia potwierdzona zakupem
Trzy gwiazdki za zmianę opakowania. Stare było o niebo lepsze. z tego leje się okropnie !!!!
2024-03-25
Renata, Zgierz
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Dobry retinal o oleistej konsystencji, mnie niestety nie podrażnił ale nie znalazłam jeszcze takiego, który byłby łagodny dla mojej wrażliwej cery. Wydajny i skuteczny
2024-03-11
Aleksandra, Szczytno
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Kupiłam kosmetyk z polecenia i jestem zadowolona. Skóra miękka napięta na resztę efektów czekam i jestem dobrej myśli lecz opakowanie i sposób aplikacji bardzo niewygodny. Butelka z pompką lepsza jest dla produktów gęstszych - tutaj wszystko się leje po butelce- trudna aplikacja - duża strata produktu
2024-03-10
Monika, Mikołów
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Fajny kosmetyk na początek przygody z retinolem. Duży plus za opakowanie.
2024-03-10
Martyna, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobry retinal, nie podrażnia, już po kilku użyciach skóra wydaje się być napięta i rozświetlona, przebarwienia powoli znikają
2024-03-06
Daria, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Produkt spełnia oczekiwania co do efektów. ALE. Opakowanie jest OKROPNE. Nie widać, kiedy produkt się kończy, ile go zostało, po wyciśnięciu kropli tłuści wszystko - buteleczkę, rękę, naklejkę. Sporo produktu się marnuje. Jest bardzo tłusty, bardzo długo się wchłania, ale rozumiem, że tutaj różne cery różnie reagują. Kupuję po raz drugi bo nie znalazłam na rynku produktu z retinalem 0,3%. Plus efekty po pierwszym opakowaniu są fajne. Ale błagam, zmieńcie tę butelkę i sposób dozowania!
2024-02-29
Marta, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo lubię ten produkt. Wracam do niego co sezon. Jedna uwaga odnośnie opakowania. Pompka airless suuuper. Jednak naklejka okrutnie odkleja się. Niby drobna rzecz, a przeszkadza
2024-02-21
Monika, Bezrzecze
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Najważniejsze, że nic a nic nie podrażnił a wiadomo jakie są opinie na temat efektów ubocznych przy stosowaniu retinolu. To zasługa skwalanu i albo ktoś polubi takiego tłuściocha albo oczekuje złuszczenia (wówczas ten produkt się nie sprawdzi). Do mojej wrażliwej skóry bomba!.
2024-02-19
Irena, Polanka Wielka
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Właśnie kończę pierwsze opakowanie i zamierzam kupić kolejne. Stosuje serum 3 razy w tygodniu w wieczornej rutynie. Po wchłonięciu przykrywam kremem z ceramidami. I dzieje się magia :) rano skóra jest miękka, odżywiona i gładka. Zdecydowanie zauważyłam zmniejszenie niedoskonałości na mojej tłustej cerze. Mimo tłustej konsystencji mnie produkt nie zapycha i nie mam problemu z nałożeniem na niego kremu (oczywiście należy odczekać ok 30 minut po nałożeniu produktu). Dla mnie jedynym minusem jest opakowanie- ja ogólnie nie lubię airless- nie widzę ile mam jeszcze produktu w opakowaniu, ciężko mi zaplanować moment kolejnego zakupu, a w dodatku pompka dozuje dość dużą, często niekontrolowaną ilość produktu:( Mimo to efekty stosowania znacznie przewyższają niedogodności "techniczne". Serdecznie polecam!
2024-02-18
Asia, Gdynia
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Mój ulubiony kosmetyk wszechczasów, jest niezawodny. Zauważyłam takie efekty jak: zmniejszenie zmian trądzikowych, nawilżenie, zmiękczenie i wygładzenie skóry, zapobieganie powstania zmarszczek, wyrównanie kolorytu. Stosuję go prawie zawsze, kiedy zostaję cały dzień w domu i często przy wieczornej pielęgnacji (ponieważ nie powinien mieć kontaktu ze światłem słonecznym). Mam już drugie opakowanie, a stosuje serum ponad rok. Jedynym minusem było opakowanie, ponieważ w obu opakowaniach plastikowa część pipety wypadała z zakrętki, ale z tego, co widzę ten problem został rozwiązany przez nowe opakowanie.
2024-02-06
Barbara, Lublin
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Świetne serum z retinalem, bardzo szybko widać efekty a mam porównanie bo od 12 lat stosuje tretinoinę. Mam tłustą cerę a to serum sprawia, że skóra jest napięta, rozjaśniona (a dzięki olejkowej konsystencji ) mniej się przetłuszcza w ciągu dnia.
2024-02-05
Anna, Pustkowo, Rewal, Gryficki, ZACHODNIOPOMORSKIE
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Użyłam dopiero trzy razy , jak narazie jest super. Nie podrażnia mojej skóry
2024-02-05
Roksana, Lubatowa
1/5
Opinia potwierdzona zakupem
Używam od ponad 2 miesięcy i niestety naprawdę nie widzę żadnych efektów. Wczesniej używałam retinalu z innej firmy i z mniejszym stężeniem i efekty były widoczne po krótszym czasie. Nie wiem czy to kwestia formuły (olejku) i że źle się wchłania czy ten retinal jest innej jakości, ale niestety nie polecam i więcej nie kupie
2024-01-30
Małgorzata, Rzeszów
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Wiązałam z tym produktem wielkie nadzieje z uwagi na stężenie retinalu. Niestety u mnie się nie sprawdza z uwagi na olejową konsystencję. Źle się wchłania i pozostawia tłustą warstwę na skórze, a to niestety powoduje zapychanie skóry. Rozjaśnia przebarwienia i ogranicza ogólnie wydzielanie sebum w ciągu dnia. Dozowanie produktu o tej konsystencji jest mało przyjemne. Zdecydowanie łatwiej byłoby z pipetą. Wrócę do Algopro Sensum Mare.
2024-01-29
Ewa, Stargard
1/5
Opinia potwierdzona zakupem
Mam wrażenie, że w ogóle się nie wchłania :( zostawia tłustą śliską warstwę na skórze - może tak ma być, ja akurat nie jestem fanką takich tłustych warstw stąd ta niska ocena oraz za brak efektów - mimo że już go męczę jakiś czas i mam zero zadowolenia z korzystania, łudziłam się że może jakieś efekty w działaniu zauważę, ale niestety też nie widzę efektów działania serum...
2024-01-28
Ola, Niemodlin
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Świetne serum z retinalem! Oleista konsystencja z zawartością skwalanu bardzo dobrze nawilża i otula skórę twarzy, także rewelacyjnie się sprawdziła przy mojej suchej skórze. Rano skóra jest ujednolicona i gładka :)
2024-01-23
Kamila, Oleśnica
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Na ten moment to mój ulubiony retinal, bardzo dobrze na mnie działa.
2024-01-22
Patrycja, Września
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Dobry retinal, wyjątkowo wysokie stężenie i w dodatku w przystępnej cenie. Stosuję 5 dni w tygodniu, mnie nie wysusza. Jednak dla mojej tłustej cery trochę zbyt oleista konsystencja - przydałaby się mniej treściwa wersja z tym samym stężeniem.
2024-01-15
Sandra, Radomierzyce
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Oleisty, mimo to lekki produkt. Wystarczy niewielka ilość. Nie podrażnia ani twarzy, ani oczu. Szybko się wchłania. Nie wysusza. Nakładam na niego nawilżający alantan lub krem z ceramidami. Rewelacji na twarzy na razie nie widzę, a używam ciut ponad miesiąc. Ale oczywiście, zużyję do końca. Trzeba uważać przy użyciu. Naciskać pompkę bardzo lekko, inaczej poleci na podłogę lub do umywalki.
2024-01-12
Beata, Wrocław
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Najlepsze serum z grupy retinoidów jakie kiedykolwiek miałam ❤️ mimo naprawdę dużego stężenia retinalu nigdy mnie nie podrażnił, skóra następnego dnia nie jest wysuszona a wręcz bardziej odżywiona
2024-01-12
Joanna, Inowrocław
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Zdziwiłam się gdy pierwszy raz użyłam produktu, ponieważ serum jest bardzo tłuste i oleiste (nie doczytałam tego w opisie). Niezbyt mi to odpowiada z uwagi na to, że można je stosować pod oczy, ale jest tak tłuste i lejące, że mam wrażenie, że "wpływa" do oczu. Kupiłam je jednak głównie do walki z trądzikiem i mogę stwierdzić, że wycisza moje zmiany trądzikowe. Serum nie podrażniło mojej cery. Używałam póki co raz w tygodniu przez 2 miesiące. Zaczynam teraz zwiększać intensywność stosowania na 2 dni w tygodniu. Polecam. Kupię ponownie tą i mocniejszą wersję.
2024-01-10
Dominika, Puszczykowo
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Fajny serum, przyjemne wyczucie odżywienia, nie podrażnia. Minusem jest rozmiar opakowania (30ml): jeżeli korzystać z produktu wg zaleceń producenta, to po 3 miesiącach (okres trwałości po otwarciu) mi została o polowe wypełniona butelka, którą musiałam wyrzucić, bo okres trwałości minął. Czyli stracone pieniędzy (dosłownie wyrzucone do kosza) oraz nie jest to przyjazne środowisku, chociaż marka Skintra tworzy wizerunek dbającej o środowisko i wielokrotnie o tym wspomina na stronie i swoich opakowaniach. Było by to bardziej przyjazne środowisku i opłacalne dla konsumentów jakby serum był w rozmiarze 15-20ml (z odpowiednio obniżoną ceną), lub modyfikacja formuły do wydłużenia okresu trwałości po otwarciu do 6m. P.S.: może dlatego opakowanie zostało zmienione z półprzezroczystej butelki na czarną butelkę z pompką, żeby konsument nie widział ile mu zostaje produktu po zakończeniu okresu trwałości.
2024-01-07
Iryna, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
serum jest tłuste i oleiste, ale na noc, pod krem jest bardzo fajne. widać efekty rozjaśniania skóry, ale nie powoduje u mnie podrażnień i zaczerwień. skóra rano jest bardzo miękka i świeża. używam go 2-3x w tygodniu. jedyną wadą jest pompka (mam wersję w plastikowym opakowaniu) - ciężko jest nabrać go trochę mniej, niż się planuje, więc rozsmarowuje go też na szyję
2024-01-03
Katarzyna, Warszawa
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Produkt na pewno działa, po przejściu na niego z retinolu 0.1 z G&G zauważyłam na początku trochę suchych skórek, nie podrażnia, konsystencja nie jest dla mnie problemem, ale odkąd go używam moja skóra pod względem zaskórników i wyprysków wygląda coraz gorzej. Dodatkowo opakowanie jest niepraktyczne , fajnie, że airless, ale nie widać ile produktu jest jeszcze w środku.
2024-01-01
Ula, Mała Wieś
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Kupiłam ten produkt w poprzedniej formule - serum w szklanym opakowaniu z pipetką. W składzie jest olej, więc konsystencja jest tłusta i problematyczna jeśli chce się zaaplikować na wierzch krem - mam wrażenie że ściągam całe serum w momencie aplikacji kremu. Nie zauważyłam jeszcze efektów z jego stosowania, jeśli się sprawdzi to chętnie przetestuje ten produkt w nowej formule.
2023-12-27
Klaudia, Grodzisk Mazowiecki
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Lekka konsystencja, dobrze się wchłania i nie podrażnią skóry. Świetny jako początek przygody z retinolem. Jednak buteleczka z pompką jak dla mnie nieco nieporadna, pozostawia tłusty ślad.
2023-12-26
Dagmara, Ośno Lubuskie
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Serum całkiem okej. Jedynym minusem jest opakowanie. Ciężko dozować ilość serum oraz nie widać ile jeszcze zostało w butelce.
2023-12-25
Sylwia, Poznań
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
I think it’s the best retinal I’ve tried in my life!!! The skin is looking good, acne it’s almost gone for a such a short time, I’am really in shock!!! Thank you!
2023-12-11
Volha, Warszawa
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Produkt na pewno działa. Wygładza cerę i rozjaśnia przebarwienia, ale odejmuję gwiazdkę za opakowanie. Jeżeli trzeba na początku stosować po kropelce to to opakowanie się nie sprawdza. Lepiej sprawdziła by się buteleczka z pipetą.
2023-12-08
Anna, Zielona Góra
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Miałam ten produkt jeszcze w starym opakowaniu i niestety nie przypasowała mi jego konsystencja, która jest lekko tłusta, a takie produkty się u mnie dobrze nie wchłaniają. Dlatego odjęłam gwiazdkę. Poza tym produkt przyjemny w użyciu, nie spowodował podrażnień co jest wielkim plusem.
2023-12-05
Martyna, Poznań
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Kupiłam już 3 opakowanie. Stosuje na twarz oraz ciało w miejscach rozstępów albo innych niedoskonałości. Polecam z zbudowana tolerancja. Bardzo dobry produkt o lekko oleistej konstytucji która szybko się wchłania
2023-12-03
Paulina, Kraków
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo polecam. Produkt ma bardzo przyjemną, oleistą konsystencję. Używałam go 3 miesiące. Stan skóry poprawił się. Stosowałam go 3 razy w tygodniu w pielęgnacji wieczornej
2023-11-29
Dominika, Poznań
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Nowe opakowanie - trzeba wyciskac na dłon, jest tak samo płynne jak stara wersja z pipetą. Uzywam od kilku lat, tylko zimą, codziennie, nie podrażnia ale ja akurat mam cere przyzwyczjaoną do retinolu
2023-11-23
Joanna, Poddębie
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Produkt zdecydowanie warty uwagi. Nie podrażnia skóry. Polecam
2023-11-20
Barbara, Porąbka Uszewska
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Przyjemny i lekki olejek, dosyć szybko się wchłania więc dobrze się nakłada przed snem. Wysusza trochę skórę, dobrze jest sobie nałożyć po nim coś na nawilżenie
2023-11-19
Kyland, Borowa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Fajny efekt na cerę:)
2023-11-17
Iryna, Swarzędz
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Świetne serum , po krótkim stosowaniu widzę zmianę i poprawę cery. Używam razem z serum z vit c i kremem nawilżającym , oczywiście z tej samej marki.
2023-11-14
Anna, Łosice
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Absolutny fenomen kosmetyczny! Po tym jak rzekomo delikatny produkt z innej marki zamienił mi buzię w ropno-czerwoną maskę na wiele tygodni po zaledwie 2 użyciach, zraziłam się do retinoidów. Dałam szansę Skintrze i...to był strzał w 10! Produkt nie podrażnia, buzia nie jest po nim zaczerwieniona a o wysypie nie ma mowy. I to nawet gdy zdarza mi się wydobyć po naciśnięciu pompki więcej produktu niż było to wskazane przez producenta. Oleista formuła nie zapchała mojej skóry mimo tendencji do przetłuszczania. Rano twarz jest po nim bardzo miękka a stan zapalny na brodzie który niestety są wynikiem problemów hormonalnych wyciszył się. To wszystko po zaledwie 2 tygodniach używania więc nie mogę się doczekać aż zobaczę pełen potencjał tego serum. Z czystym sumieniem polecam każdemu
2023-11-14
Natalia, Wieluń
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobre serum z dobrym składem.Aplikowałam dopiero dwa razy więc czekam na efekty.Mam zaufanie do marki.
2023-11-07
Joanna, Poznań
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobre serum, nie wysusza, nie podrażnia, jednak oleista formuła jest niezbyt komfortowa dla tłustej skóry. Mam nadzieję, że pojawi się kiedyś w lżejszej kremowej wersji :)
2023-11-03
Wiktoria, Katowice
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
To mój początek przygody z retinalem. Tak jak się spodziewałam, nastąpił lekki wysyp, ale już ustępuje i wychodzi piękna promienna, gładka cera, takiej jak oczekuje po tym serum. Polecam
2023-11-03
Aneta, Krasnystaw
3/5
Opinia potwierdzona zakupem
Minus za opakowanie przez które przenika światło, przez co retinal traci swoje właścieoścu. Produkt nie podrażnia skóry, jednak jego efekt nie jest spektakularny, jeżeli chodzi o poprawienie cery.
2023-10-31
Franciszek, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo fajne serum, jak wszystkie kosmetyki Skintra które kupiłam.
2023-10-25
Kinga, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Dobre serum, nie podraznia cery wrazliwej .
2023-10-24
Anna, Kluczbork
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Cudowne ! Każdy powiemim spróbować bo cera jest gładka jak pupa niemowlaka.
2023-10-19
Małgorzata, Ciężkowice
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
To już moja druga buteleczka, zauważyłam efekty już po tygodniu :) super!
2023-10-17
Estera, Elbląg
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Z czystym sumieniem polecam, nie podrażnia. Jedyny minus za opakowanie, uważam że ciężko dozować z niego odpowiednią ilość produktu
2023-10-06
Justyna, Łódź
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
bardzo fajny serum, nie podrażnia skóry, nie robi mi się po nim czerwona i też się nie łuszczy. Polecam!
2023-09-12
Mariia, Warsaw
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Dotychczas używałam retinolu, a to moja pierwsza styczność z retinalem i nie zawodzi! Stosuję na noc, skóra wydała się być ujędrniona i rozświetlona już po pierwszym użyciu. Czekam na dalsze efekty :)
2023-09-08
Julia, Śrem
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Serum w formie olejku, zostawia tlustą warstwę niestety. Pytanie ile retinalu się wchłania, skoro cześć nośnika zostaje na powierzchni? Poza tym ok, nie uczulił mnie i nie podrażnił.
2023-09-07
Dominika, Wrocław
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
serum ma oleistą konsystencję przeez którą trzeba odczekac z 20 minut aż się wchłonie i na to nakładam krem osobiście aby nie wysuszyć mojej skóry za bardzo. Używam juz 2 miesiące i widze poprawę w stanie skóry jednak na pełen efekt trzeba jeszcze poczekać jak to z retinalem
2023-09-03
Magdalena, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Produkt ma konsystencję delikatnie olejową. Nie podrażnia i nie powoduje zaczerwienień. Szybko się wchłania, jednak pozostawia delikatną klejącą warstwę, co akurat dla mnie jest plusem produktu.
2023-08-23
Agata, Szczecin
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Świetne serum! Mega wydajne, o nieco oleistej konsystencji. Nie podrażniło mi cery, ładnie też napina i wygładza. Polecam!
2023-08-13
Kinga, Kraków
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo wydajny kosmetyk, jednak dla mojej skóry troszkę za mocny, może kiedyś do niego wrócę
2023-08-12
Jagoda, Łańcut
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Jeśli ktoś szuka skutecznego i jednocześnie nieagresywnego kosmetyku z retinolem, to to jest strzał w dziesiątkę. Produkt robi to co powinien robić, wygładza, rozjaśnia, delikatnie rozprasowuje zmarszczki, lecz nie robi krzywdy skórze. Zapach neutralny, konsystencja olejowa, na noc idealna pod krem. Kosmetyk mega wydajny.
2023-08-04
Monika, Ostrzeszów
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Serum naprawdę super skora bez podrażnień efekty widać praktycznie po tygodniu stosowania myślę że to będzie moj ulubieniec...szkoda ze sklep nie daje próbek kremow zeby można było spróbować cos nowego
2023-08-04
Katarzyna, Bielsko Biala
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo fajne serum, nie podrażni i skóra wydaje się bardziej promienna. Polecam
2023-08-03
Katarzyna, Gdynia
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Plus za wysokie stężenie retinalu przy zerowym (w moim przypadku) podrażnieniu). Z wit. A miałam już do czynienia , więc to może być powodem tak dobrej tolerancji skóry. Fajnie sprawdzało się w okresie letnim, aczkolwiek na zimę wrócę do retinolu, po którym mimo wszystko widzę lepsze rezultaty.
2023-07-30
Alicja, Goch
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Moja skóra tak samo jak i skóra mojego męża uwielbia ten produkt. Ani razu nie podrażnił, nawet w bardziej delikatnych miejscach. Używamy już kolejnej buteleczki i będziemy wracać po więcej. Zdecydowanie wart każdej złotówki!
2023-07-29
Anna, Łódź
5/5
Opinia niepotwierdzona zakupem
Super olejowa formuła, nie podrażnia, nie piecze w oczy, choć nakładam je również na powieki. Rano skóra wygładzona i trochę ujędrniona. Na efekty jeszcze muszę poczekać, bo serum stosuje co trzy dni i niezbyt długo.
2023-07-26
Ewa, Nowy Tomyśl
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Nie ma co oceniać ,ten produkt to już legenda! Polecam! Oby producent nie zaczął „udoskonalać”…
2023-07-24
Ewa, Toruń
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Kupione z polecenia Pondi To już trzeci albo czwarty retinol/retinal jaki stosuje. Będzie on natomiast jedynym do którego wrócę, nie podrażnia twarzy, ma formę olejowa ale całkiem dobrze się wchłania. Wystarczy niewielka ilość, ja potem nakładam krem i jest super. Po roku stosowania widzę efekty, zwłaszcza wokół oczu. 2 lutego 2018 o 13:56
2023-07-21
Edyta, Łańcut
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Mam wrażenie rozjaśnienia i ujednolicenia. Używam pomimo niesprzyjającej pory roku na taki produkt, dodałam krem z filtrem i jestem zadowolona
2023-07-18
Dorota, Legionowo
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Serum mimo ze jest oleiste mnie nie wysypalo co zdarzało sie przy innych tego typu. Cera stala sie bardziej sprężysta. Polecam.
2023-07-16
Patrycja, Knurów
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Idealne serum. Jednak trzeba się go nauczyć, na początku ważne jest dobrać odpowiednia ilość dla swojej cery. Miałam z tym trudności na początku i chciałam z niego zrezygnować bo miałam wrażenie cera wygląda jeszcze gorzej ale zmniejszyłam dawkę i efekt jest cudowny.
2023-07-07
Klaudia, Sanok
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
delikatne a skuteczne, polecam
2023-07-05
Magdalena, Legnica
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo delikatne jednak spełnia swoje zadanie. Olejowa formuła zapobiega podraznieniom. Duży plus za możliwość bezpiecznego stosowania pod oczy.
2023-07-05
Tatiana, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Serum posiada formę olejową, nie podrażnia twarzy.Podczas systematycznego stosowania go przy nocnej pielęgnacji nie zauważyłam spektakularnych efektów.Zbyt krótka jest data ważności po otwarciu, zużyłam większą połowę buteleczki, resztę musiałam wyrzucić.
2023-07-01
Iwona, Jadów, Wołomiński, MAZOWIECKIE
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Stosuję go od stycznia i mam mieszane odczucia. Niby tekstura skóry się poprawiła natomiast z trądzikiem sobie w moim przypadku do końca nie radzi niestety, ale krzywdy też nie zrobił. Minus za opakowanie bo pipetka tak twarda że się nie da jej normalnie używać
2023-06-27
Martyna, Głubczyce
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Jest super! Nie jestem fanką olejowych formuł, ale to serum dobrze się wchłania, nie podrażnia (ale mam już trochę zbudowaną tolerancję) i widać efekty. Używam naprawdę z przyjemnością :)
2023-06-26
Justyna, Zamość
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Świetny produkt
2023-05-30
Anna, Zabrzeg
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo fajne serum i choć olejowe to wcale nie jest ciężkie. Wydajne , nie wysusza ,wygładza buzię. Będzie moim stałym bywalcem .
2023-05-30
Magdalena, Pabianice
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Mój ideał olejowe wykończenie, stosuje od listopada do teraz przy zmniejszonej ilość aplikacji w ciągu tygodnia. Polecam również cerą naczynkowym nie podrażnia jest super
2023-05-21
Ewelina, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Moje pierwsze wrażenie to było wow! Serum ma konsystencję lekkiego, otulającego olejku, ale bez nadmiernego obciążenia. Na większe efekty jeszcze za wcześnie, ale stosowałam już kilka razy i zero podrażnień, a skóra mięciutka i wygładzona! Polecam ☺️
2023-05-20
Anna, Rożnów
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Rewelacyjne serum - kompletnie nie wysusza a przepięknie wyrównuje cerę. Na pewno wrócę. Bezpieczne do stosowania w okolicy oczu a to nie często jest spotykane w serach z retinolem
2023-05-19
Aleksandra, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo przyjemne serum. Mam cerę mieszaną, ale też wrażliwą i jest dla niej bardzo delikatne.
2023-05-16
Kinga, Kraków
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Jestem zadowolona z produktu, zgodny z opisem. Szybka przesyłka.
2023-05-07
Agnieszka, Sulęcinek
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo fajne serum na noc, nie znalazłam większej koncentracji retinalu, zwłaszcza w tak dobrej cenie. Jest oleiste i daje super nawilżenie.
2023-05-06
Natalia, Gdańsk
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Jestem bardzo zadowolona z tego produktu. Serum ma oleistą formułę. Początkowo byłam z tego powodu zawiedziona ponieważ zwykle po takich serach mnie wysypuje. W tym przypadku nic takiego się nie stało. Produkt nie jest za mocny. Po kilku tygodniach używania zauważyłam poprawę swojej skóry.
2023-05-03
Tina, Mikołów
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Wspaniały
2023-04-20
Agnieszka, Suwałki
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobry produkt. Jestem zadowolona z tego zakupu. Wcześniej używałam retinol 0,3% i po każdej aplikacji mnie podrażniał, pomimo intensywnego nawilżania. Ten produkt świetnie współgra z moją skórą i nie powoduje podrażnień. Jest idealny dla osób, które mają cerę wrażliwą. Dużym minusem jest data ważności produktu.
2023-04-19
Oliwia, Kokoszkowy
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Na początku nie spodobała mi się konsystencja, bo raczej nie przepadam za olejowymi. Ale... przyzwyczaiłam się i używam już drugie opakowanie, bo zdecydowanie wpływa na wypryski i poprawia koloryt, a buzia jest gładka. Stosuję codziennie na noc.
2023-04-18
Adrianna, Cerekwica
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Dobry produkt, ma bardzo płynną, tłustawą konsystencję. Używam raz/dwa razy w tygodniu, póki co bez podrażnień.
2023-04-18
Alicja, Łomża
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Świetny retinal! Testowałam droższe, na przykład Transparent Lab i ten u mnie sprawdza się o wiele lepiej. Nie wymaga nakładania kremu, nie podrażnia, cera jest wypielęgnowana. Wszystko w jednym. Ulubiony
2023-04-17
Aleksandra, Kobylec
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Na razie zastosowany trzykrotnie ,do cery przyzwyczajonej do retinolu-nie podrażnia ani nie wywołuje żadnych niechcianych efektów.Za wcześnie aby ocenić skuteczność ,ale odejmuje gwiazdkę za zbytnią oleistość,długo się wchłania
2023-04-17
Marlena, Ostrów Wlkp
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Świetnie sprawdza się do wyciszenia wyprysków i usunięcia przebarwień . To już moje drugie opakowanie .
2023-04-15
Justyna, Hajnówka
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Dosyć wysokie stężenie retinalu, być może dla mojej skóry to za dużo nawet przy stopniowym wprowadzaniu lub łączeniu z kremem. Niemniej jednak dobry skład i konsystencja, na pewno podejmę kolejną próbę wprowadzenia tego produktu.
2023-04-13
Martyna, Gdańsk
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobry produkt, mimo że ma tłustą konsystencję to szybko się wchłania, polecam
2023-04-13
Małgorzata, Sopot
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Super olejowe serum o dobrym stężeniu . Używam już drugą buteleczkę . Skora jest napięta , gładka . Na pewno kupię kolejne.
2023-04-04
Kinga, Blok Dobryszyce
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Baaardzo dobry produkt! Trochę się obawiałem, wcześniej korzystałem z 2% retinolu, martwiłem się, że 0,3% Retinalu będzie zbyt mocne, ale moja skóra pokochała produkt pomimo, że jest wrażliwa, skłonna do wyprysków i mieszana. Produkt stosuje na noc, wyrobiłem już tolerancje i stosuje go codziennie i nakładam na produkt silnie nawilżający krem. Zdecydowanie widzę mniej wyprysków, wyrównany koloryt i gładką skórę.
2023-04-04
Jakub, Rogów
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo fajne serum. Konsystencja olejowa, po której nie trzeba już nakładać dodatkowo kremu. Ładnie rozjaśnia cerę i nie podrażnia
2023-04-02
Marta, Łódź
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Trochę lejąca konsystencja ale po 3 miesiącach moja problematyczna cera 50+ jest w o wiele lepszej kondycji.Moja kosmetyczka teraz odpoczywa przy oczyszczaniu :-)
2023-03-28
Anita, Nowa Wieś Ełcka
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Używam tego serum od jakiegoś czasu i śmiało mogę powiedzieć, że działa świetnie. Nakładam go wieczorem, dodając do mojego ulubionego kremu tak, jak sugeruje producent w okresie jesienno-zimowym i wczesnowiosennym. Następnego dnia cera jest wyraźnie nawilżona, rozświetlona i delikatnie napięta. Nie zauważyłam wysypu krostek, ale stosuję preparat na trądzik zapisany przez dermatologa, więc nie wiem, czy to jego zasługa. Jedyny minus, to jego oleista konsystencja, ale rozumiem, że to konieczność przy tak wysokim stężeniu retinalu. Po prostu nakładam go o tyle wcześniej przed snem, żeby zdążył się wchłonąć. Polecam :)
2023-03-23
Monika, Połchowo
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo przyjemny produkt z retinalem w przystępnej cenie. Nie podrażnia, dobrze się wchłania. Na pewno kupie kolejny raz :)
2023-03-18
Karolina, Milicz
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo fajne serum. Nie podrażniło mnie, za to dobrze się rozprowadza, szybko wchłania. Ma oleistą konsystencję ale nie zostawia tłustej warstwy. Noni oczywiście pięknie rozświetla i wygładza drobne zmarszczki.
2023-03-16
Magdalena, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
świetny produkt w przystepnej cenie, bardzo wydajny, nietrzeba dużo nakładać na buzię, zero uczuelnia
2023-03-08
Monika, Gdańsk
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Kocham ten produkt. Kończę pierwsze Opakowanie. Nie podrażnił mojej skóry. Odkąd go używam zauważyłam zmniejszenie zmarszczek na czole, moja cera jest promienna, rzadziej wyskakują mi Stefany. Polecam bardzo
2023-03-05
Joanna, Dąbrowa Górnicza
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Świetny produkt. Wcześniej stosowałam basiclab i Nacomi. Ale ten mi bardzo się sprawdza. Cera jest gładka bez podrażnień. Konsystencja bardzo przyjemna oleista.
2023-03-04
Danuta, Poznań
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobry retinal dla osób, które dopiero wprowadzają ten składnik do pielęgnacji. Ze względu na dość oleistą konsystencję polecałabym bardziej dla cer suchych. Zużyłam jedno opakowanie i będę próbować z czymś mocniejszym
2023-03-03
Kamila, Wieliczka
3/5
Opinia potwierdzona zakupem
Mimo wysokiego stężenia retinalu produkt nie podrażnił mojej skóry. Mimo że lubię oleiste formuły, ta nie przypadła mi do gustu; produkt tworzy taki nieprzyjemny rodzaj okluzji. Warto mieć na uwadze, że opakowanie z pipetą niestety może wpływać na stabilność retinalu. Produkt nie jest zły, ale wybitnych rezultatów nie zauważyłam.
2023-03-03
Marta, Wodzisław Śląski
1/5
Opinia potwierdzona zakupem
Do tej pory używałam serum z innej firmy, ale zdecydowałam sie na to ze względu na cenę. Niestety nie uważam żeby działało, a jedyny efekt jaki widzę to wysyp małych krosteczek na całej twarzy. Nie mogę go polecić.
2023-03-02
Agnieszka, Kokorzyce
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Rewelacyjne serum ... mam cerę tłustą i prawie 42lata parę dosc głębokich zmarszczek typu bruzdy ... używam go niespełna miesiac codziennie i to pod plastry do kinezjo ( na własną odpowiedzialność) i buzia jest super... zmarszczki wypłycone już na ta chwile wiec rewelacja... moja tłustą cera jest o niebo lepszym stanie niż była i duuuuzo mniej się świeci
2023-02-26
Agnieszka, Kraków
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Zakochałam się w tym produkcie. Na początku zalecam ostrożność, ponieważ jest to kosarz, ale im dłużej się używa, tym więcej rezultatów !
2023-02-26
BOZENA, RZESZÓW
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo fajna konsystencja, nie za tłusta, ale też nie zbyt wodnista. Przygotowywałam skórę na ten produkt stosując produkty z retinolem, więc po nałożeniu serum od Skintry zauważyłam tylko lekkie podrażnienie przy paru pierwszych aplikacjach, jednak warto być na to przygotowanym.
2023-02-20
Natalia, Kraków
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Odpowiada mi oleista konsystencja - idealna do wykonania masażu. Skóra nawilżona i miękka. Na więcej efektów muszę poczekać - zbyt krótko używam.
2023-02-19
Katarzyna, Płońsk
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
super
2023-02-17
Agnieszka, Słupsk
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Ciekawy produkt.ciezko znaleźć podobne stężenie w innych produktach. Nie podraznil skóry nawet pod oczami.
2023-02-12
Aleksandra, Gdańsk
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Serum jest bardzo przyjemne - nie podrażnia, a po 2 miesiącach używania widzę pierwsze efekty. Olejowa konsystencja zapobiega wysuszaniu skóry, jednakże nie jest dla mnie osobiście najwygodniejsza - serum się nie wchłania przez co w przypadku mojej skóry pozostaje mi stosowanie go na noc, na kilka godzin przez pójściem spać, żeby nie wytrzeć serum w poduszkę ;)
2023-02-11
Patrycja, LUBOŃ
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Mimo, że jest tłuste działa bardzo dobrze, rano skóra wygląda ładnie i jest miękka. Działanie przeciwzmarszczkowe zauważalne. Warto używać stale w pielęgnacji.
2023-02-09
Eliza, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Super, zużywam już drugą buteleczkę. Po paru dniach stosowania buzia wyraźnie wygładzona, a po paru tygodniach cera jest przepiękna. Do tego fajnie działa jako olejek do masażu twarzy.
2023-02-08
Weronika, Gdańsk
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Serum używam od dwóch miesięcy. Jest to mój pierwszy produkt z retinalem. Wcześniej używałam produktów z retinolem. Jestem bardzo zadowolona. Na pewno kupię kolejną buteleczkę.
2023-02-05
Katarzyna, Tychy
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Nie podraznia, forma oleista fajnie się rozprowadza.
2023-01-31
Kamil, Ohio
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Osobiście polecam , bardzo dobry produkt idealny dla mojej mieszanej cery, zakupiłam już kolejne opakowanie
2023-01-24
Angelika, Sułkowice
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Przecudne serum. Mam tylko jeden zarzut: stosując co drugi wieczór, przez 3 miesiące udało mi się zużyć niecałą połowę opakowania, reszta wylądowała w koszu. Może dałoby się wyprodukować mniejszą pojemność? W przeciwnym razie nie będę wyrzucała kasy do kosza...
2023-01-16
Agnieszka, Gołdap
2/5
Opinia potwierdzona zakupem
Nie mam pojęcia, co autor miał na myśli wsadzając tak niestabilny składnik w butelkę z pipetą, migrację oleistej formuły na całe opakowanie dyskretnie pominę. Moja, po ponad rocznym używaniu retinalu (Medik8 i Geek&Georgeous), cera zbuntowała się straszliwie i po 2 miesiącach używania nie zaobserwowałam charakterystycznej po retinalu poprawy (zapychanie, wypryski, włókna łojowe itd.), natomiast nabawiłam się potężnego podrażnienia, mimo buforowania, robienia przerw i rzetelnego stosowania wysokich filtrów przeciwsłonecznych. Może to preferencje mojej cery, może to słaby produkt. Zapłaciłam te kilka złotych więcej za 0.05% retinalu z Geek&Georgeous i znowu jest cudownie.
2023-01-16
Zuzanna, Kobyłka
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Delikatny , nie podrażnia , na początek przygody z retinalem bardzo polecam.
2023-01-16
Agnieszka, Zielona Góra
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Uwielbiam Serum z retinolem już nie mogę się doczekać kiedy go wypróbuję
2023-01-14
Monika, Tarnów
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Serum ma idealną konsystencję, dobrze rozprowadza się po twarzy. Jest to moje pierwsze serum z retinalem, nie podrażniło mnie. Moja cera bardzo dobrze na nie reaguje.
2023-01-07
Karolina, Kętrzyn
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Serum dla mnie za delikatne. Zero podrażnienia, jednak mam cerę przyzwyczajoną do retinolu i raczej zależy mi na bardziej skutecznym niwelowaniu krostek i zaskórników. Myślę, że dla cery wrażliwych, suchych lepiej się sprawdzi. Olejkowa konsystencja dobrze się wchłania, rano buzia miękka, bardzo dobrze nawilżona. Nie zużylam do końca, zamieniłam się z koleżanką na retinol
2023-01-02
Kamila, Łęczna
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Po miesiącu stosowania widzę niewielkie efekty. Rano faktycznie buzia jest napięta i rozświetlona, co jest dużym plusem. Co do tłustej konsystencji. Dla mnie jest ona duzym plusem, mam bardzo suche policzki, po tym serum i tak jeszcze wszystko domykam poltlustym kremem ;)
2022-12-26
Katarzyna, Nowy Sącz
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Serum bardzo dobre nie podraznilo i starcza na dlugo..odejmuje gwiazde za opakowanie, ktore popsulo sie po ok 2 miesiacach uzytkowania (plastikowa czesc zakretki-pipetki odczepila sie tworzac dziure)
2022-12-26
Paula, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Skintra staje się powoli moją ulubioną marką. To serum jest niesamowicie dobre w niwelowaniu przebarwień po trądziku. Jednocześnie wysokie stężenie nie powoduje żadnych podrażnień w nieco bardziej suchych miejscach na skórze.
2022-12-10
Jakub, Gdansk
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Ocena po trzech miesiącach korzystania- to moja pierwsza przygoda z retinloem (w tym wypadku retinalem) i ogromny plus za brak podrażnień, mimo, że po pierwszych dwóch użyciach pojawilo sie trochę krostek. Odkąd stosuje ten kosmetyki skora stała się napieta, nabrała przyjemnego blasku i wygląda na tyle dobrze, że w ramach makijażu korzystam tylko z kremu bb. Ale do szału doprowadza mnie ta olejowa pozostałość, która się w ogóle nie wchłania. Jeżeli ktoś lubi olejowe formuły to gorąco polecam, ja, jako posiadaczka skóry mieszanej, trochę ostatecznie się męczę z tym kosmetykiem, mimo że uczciwie przyznaje, że wykonuje on swoją robotę.
2022-12-05
Ewa, Pietrzykowice
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Trzeba uważać na tolerancję skwalanu. U mnie z tym składnikiem nieco na bakier. Skóra rano jest mięciutka ale ten skwalan jakoś mi nie przypadł do gustu. Produkt nie jest zły ale nie wpada w moje preferencje.
2022-11-21
Anna, WARSZAWA
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
świetny retinal. Wyższe stężenie dla doświadczonych
2022-11-14
Kamila, Szczecin
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
To moje pierwsze serum z retinalem, nie używałam też wcześniej retinolu i mimo wysokiego stężenia mnie nie podrażnił. Olejowa konstystencja wcale się nie wchłania. Za mało używam żeby pisać o efektach. Raczej nie kupię więcej przez ten olej
2022-11-12
Sylwia, Kościerzyna
5/5