Bist du in Deutschland? Cosibella auch!

Um Ihnen ein noch besseres Einkaufserlebnis zu bieten, leiten wir Sie zu unserem deutschen Shop weiter.

Die Produktpalette im Zielshop ist sorgfältig ausgewählt, um die Vorlieben und Bedürfnisse der deutschen Kunden zu erfüllen und ein umfassendes Einkaufserlebnis und einen persönlichen Service zu gewährleisten.

zapytaj eksperta

Geek & Gorgeous - Porefectly Clear - Serum z 2% Kwasem Salicylowym i Sarkozyną - 30ml

  • Serum z kwasem salicylowym
ID towaru: 8078
45,00 zł
45,00 zł
/ szt.
Dodaj do obserwowanych
Program lojalnościowy
45 pkt.
2250 pkt.

Opis produktu

Geek & Gorgeous - Porefectly Clear

Serum z 2% kwasem salicylowym i sarkozyną

Pojemność:
 30ml

Geek & Gorgeous - Porefectly Clear 
- serum o lekkiej, żelowej konsystencji. Zawiera 2% kwas salicylowy o działaniu przeciwzapalnym oraz oczyszczającym ujścia gruczołów łojowych. Wspomaga w walce z niedoskonałościami cery. Ponadto zawarta w składzie sarkozyna reguluje wydzielanie sebum, a dodatkowo wykazuje działanie przeciwzmarszczkowe. Alantoina ma właściwości kojące oraz minimalizujące podrażnienia. Kosmetyk ma pH wahające się między 3,5, a 3,9, a jego formuła jest wegańska.


Produkt zawiera: 
  • kwas salicylowy - ma działanie przeciwzapalne, a także przyspiesza procesy gojenia wyprysków i podrażnień, pomocny w walce z trądzikiem pospolitym, rozpuszcza się w tłuszczach, dzięki czemu doskonale oczyszcza ujścia gruczołów łojowych,
  • sarkozynę - reguluje wydzielanie sebum, a także wykazuje działanie przeciwzmarszczkowe, 
  • alantoinę - ma właściwości kojące i minimalizujące podrażnienia.
Działanie produktu:
  • oczyszcza zaczopowane ujścia gruczołów łojowych, 
  • łagodzi objawy trądziku,
  • działa przeciwzapalnie,
  • reguluje wydzielanie sebum.
Producent poleca ten produkt dla następujących rodzajów skór i defektów kosmetycznych:
  • skóra tłusta,
  • skóra trądzikowa, 
  • skóra zanieczyszczona,
  • zaskórniki. 
Sposób aplikacji: Nałóż kilka kropli na twarz po oczyszczeniu, przed użyciem innych serum i/lub kremów. Do stosowania raz dziennie, rano lub wieczorem.

Przed pierwszym użyciem wykonaj próbę uczuleniową. Zajrzyj do naszego wpisu o próbie uczuleniowej, aby dowiedzieć się więcej.

Data ważności: 8 miesięcy od otwarcia.

Kraj pochodzenia: Węgry.
Wskazówki:
  • Produkt tylko do użytku zewnętrznego.
  • Nie stosuj na uszkodzoną skórę.
  • Unikaj kontaktu z oczami.
  • W przypadku pojawienia się jakichkolwiek oznak podrażnienia, zaprzestań używania produktu.
  • Trzymaj poza zasięgiem dzieci.
  • Produkt przechowuj w temperaturze pokojowej, w zacienionym miejscu. Wahania temperatur podczas transportu nie wpłyną na stabilność i właściwości produktu.

Skład

Aqua (Water), Pentylene Glycol, Dipropylene Glycol, Methyl Gluceth-20, Salicylic Acid, Butylene Glycol, Sarcosine, Allantoin, Sodium Hydroxide, Xanthan Gum, Disodium EDTA

Wskazówki

  • Produkt tylko do użytku zewnętrznego.
  • Nie stosuj na uszkodzoną skórę.
  • Unikaj kontaktu z oczami.
  • W przypadku pojawienia się jakichkolwiek oznak podrażnienia, zaprzestań używania produktu.
  • Trzymaj poza zasięgiem dzieci.
  • Produkt przechowuj w temperaturze pokojowej, w zacienionym miejscu. Wahania temperatur podczas transportu nie wpłyną na stabilność i właściwości produktu.

Opinie (26)

4.85
Liczba wystawionych opinii: 26
Napisz swoją opinię
Za opinię otrzymasz 120 pkt. w naszym programie lojalnościowym.
5
4
3
2
1
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Dobrze działa przeciw zaskórnikom i przetłuszczaniu. Ładnie pachnie i jest przyjemne w użyciu.
2024-06-14
Magdalena, Białystok
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Jestem zadowolona z tego produktu. M skórę bardzo wrażliwą i jeszcze regularnie w tygodniu stosuję retinol przepisany przez dermatologa, a mimo to, serum ani razu nie podrażniło mi skóry. Nie korzystam z niego codziennie, bliżej mi do używania go 2 -3 razy w tygodniu, ale zauważyłam delikatne polepszenie sir niektórych moich blizn ma twarzy. Polepszyła mi się też tekstura skóry, nie jestem taka szorstka na czole.
2024-05-16
Magdalena, Szczecin
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Mój pierwszy raz z kwasem salicylowym i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona! Serum po pierwszym użyciu już złagodziło mi stany zapalne, a zaskórników wydaje się jakby było mniej. Oby tak dalej!
2024-04-15
Małgorzata, Kraków
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobry serum, przyjemnie się nakłada na twarz
2024-04-11
Mariia, Legionowo
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
So good for acne prone skin
2024-04-05
Viktoriya, Żukowo
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Zmniejsza widoczność porów i dobrze wygląda na twarzy. Zdecydowanie polecam :)
2024-03-14
Natalia, Gdańsk
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Fajne serum na start! Tylko trzeba pamiętać o nawilżaniu!
2024-02-26
Karolina, Głogoczów
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
super! już ponad miesiąc z niego korzystam i niedługo będę musiała zamówić, ale widzę widoczna poprawę na skórze. Serum połączone z zielona maska widocznie, 2 razy w tyg, widocznie zmniejszyło moje zaskórniki. Konsystencja jest płynna i lekka.
2024-02-23
Joanna, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobre serum! Cudownie wyciszało zmiany trądzikowe, a jednocześnie nie wysuszało. Używałam na noc nawet trzy razy w tygodniu, jeśli była taka potrzeba. Zdecydownie godne polecenia i dodatkowo w świetnej cenie.
2024-02-14
Klaudia, Fajsławice
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Produkt jest mega, mam zaskórniki na policzkach i przez miesiąc od kiedy zaczęłam stosować ten kwas widzę że się zmniejszyłan ilość zaskórników . Polecam!
2023-12-16
Olena, Łódź
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobre serum z kwasem salicylowym - wydajne, bardzo przyjemna konsystencja, dobrze się wchłania
2023-12-14
Magdalena, Wrocław
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Mam to serum od kilku miesięcy. Stosuję punktowo na niedoskonałości oraz strefę T. Sprawdza się i jest wydajne :)
2023-12-05
Agnieszka, Luboń
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Super produkt na zaskórniki, przyspiesza gojenie się krostek. Bardzo fajna konsystencja To już moje drugie opakowanie i na pewno nie ostanie ☺️
2023-12-05
Dominika, Bydgoszcz
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Jest idealnej konsystencji i to już jest moje 5 opakowanie :)
2023-11-28
Daryna, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Fajny produkt,polecam
2023-09-14
Małgorzata, Sopot
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Dosyć dobry kosmetyk. Akurat używałam go na plecy, więc szybko się skończył, lecz na pewno pomógł z niedoskonałości.
2023-08-10
Daria, Międzyrzecz
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Super sprawdza mi się pod maskę z glinką, lub po prostu jako Serum na problematyczne strefy, fajnie oczyszcza pory, polecam (cera mieszana, trądzikowa)
2023-07-04
Maja, Gdańsk
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Super! Polecam!
2023-05-06
Elizabeth, Kielce
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Kupiłam, ponieważ mam problem z zaskórnikami, słyszałam że kwas salicylowy pomaga się ich pozbyć. Dopiero zaczęłam przygodę z tym serum. Mogę powiedzieć, że na pewno ogranicza produkcję sebum i przyspiesza gojenie stanów zapalnych, nie miałam wysypu, więc jest ok. Czekam na efekty po dłuższym stosowaniu, bo po 2 tyg. nie jestem w stanie nic więcej powiedzieć. Na pewno warto wypróbować.
2023-04-29
Anna, Boniewo
2/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo chciałem się z tym produktem polubić. Niestety kwas pozostawiał na mojej skórze dość dziwną powłokę, która po wyschnięciu zaczynała się rolować. Chociaż i tak była chyba przyjemniejsza od najpopularniejszego kwasu salicylowego od PC.
2023-04-20
Dominik, Kraków
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Jeśli ktoś zmaga się z zaskórnikami to bardzo polecam to serum. Konsystencja jest bardzo przyjemna, serum pięknie oczyszcza pory. Przetestowałam już kilka takich produktów z 2% zawartością kwasu salicylowego i chociaż przeważnie są one bardzo podobne to chyba to jest moim ulubionym i ma najciekawszy skład bo jest tutaj jeszcze sarkozyna i alantoina.
2023-02-25
Aldona, LUBLIN
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Szybko się wchłania, nie wysusza. Super działa na wypryski. Bardzo polecam.
2022-11-15
Paula, Bolesławiec
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Szybko się wchłania. Wygładza skórę. Skóra jest w lepszej kondycji. Mniej się wyświeca. Polecam.
2022-10-10
Katarzyna, Koło
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Cudowny lekki produkt z kwasem salicynowym. Szybko się wchłania I pięknie oczyszcza pory.
2022-07-26
Joanna, Mińsk Mazowiecki
5/5
Opinia niepotwierdzona zakupem
To mój niezbędnik w walce z zaskórnikami i stanami zapalnymi! Mój nos już nie wygląda jak truskawka ;) Ma przyjemną żelową konsystencję, szybko się wchłania i jest bardzo wydajny. Mimo tego, że stosuję go co kilka dni (by uniknąć łączenia z innymi składnikami aktywnymi - podrażnieniom mówimy stanowcze NIE :) to widzę różnicę. Zostaje ze mną na stałe :)
2022-06-10
Anonim
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo przyjemne serum, formuła lekka żelowa. Bardzo dobrze sie wchłania nie pozostawia tłustej warstwy. Używam na noc po umyciu twarzy, a później nakładam krem. Kupiłam ze względu na zawartość kwasu salicylowego, który ma pomóc mi w walce z zaskórnikami. Uważam, że jakość do ceny jest bardzo dobra. Polecam :)
2022-03-11
Paulina, Sopot

Ekologia

współpracuje z

  • Współpraca z Plastic Bank

    Cosibella współpracuje z Plastic Bank - organizacją, która zbiera plastik z plaż, zanim trafi on do wód. Każde zamówienie złożone w naszym sklepie to jedna butelka, która zostanie zebrana i poddana recyklingowi. Dowiedz się więcej

  • Współpraca z UN Carbon Offset

    W celu zrównoważenia naszej emisji kupujemy tyle samo CO2 ile wyemitowaliśmy do atmosfery. Wspieramy projekt Organizacji Narodów Zjednoczonych w Indiach - elektrownię, która produkuje energię z biomasy. Dowiedz się więcej

Zadaj pytanie

Jeżeli opis produktu jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
pixel