Bist du in Deutschland? Cosibella auch!

Um Ihnen ein noch besseres Einkaufserlebnis zu bieten, leiten wir Sie zu unserem deutschen Shop weiter.

Die Produktpalette im Zielshop ist sorgfältig ausgewählt, um die Vorlieben und Bedürfnisse der deutschen Kunden zu erfüllen und ein umfassendes Einkaufserlebnis und einen persönlichen Service zu gewährleisten.

zapytaj eksperta

SkinTra - Cicalm Down - Lekki Krem Cica - 50ml

  • Łagodząco-regenerujący krem do twarzy
ID towaru: 18613
69,00 zł
69,00 zł
/ szt.
Dodaj do obserwowanych
Program lojalnościowy
69 pkt.
3450 pkt.

Opis produktu

Kupując ten produkt, zapewniasz posadzenie 0,5m² lasu!

SkinTra - Cicalm Down - Lekki Krem Cica 

Krem Cica o lekkiej formule - krem o lekkiej konsystencji przeznaczony do stosowania na twarz, w tym okolice oczu. Skutecznie wycisza skórę, pozostawiając wygładzające, satynowe wykończenie. W odróżnieniu od niektórych kremów tego typu posiada formułę, która nie obciąża skóry, a skład oil-free świetnie sprawdzi się dla skór skłonnych do zapychania, które nie tolerują olejów w składzie. Krem po nałożeniu nie roluje się, nie pozostawia tłustego filmu ani nie podrażnia oczu. Skład opiera się na składnikach wyizolowanych z wąkroty azjatyckiej: azjatykozyd, kwas madekasowy, które są filarem działania kosmetyku - przyspieszają proces regeneracji, łagodzą zaczerwienienia, a także zmniejszają powstawanie podrażnień i niedoskonałości, dzięki działaniu przeciwzapalnemu. Zawarty beta-glukan wraz z kompleksem Bioceramidyl Pure wspiera funkcjonowanie bariery hydrolipidowej skóry, a kojące składniki takie jak: ektoina, pantenol, alantoina, skwalan głęboko nawilżają i wzmacniają skórę, nadając jej miękkości i gładkości. Produkt jest odpowiedni dla każdego rodzaju skóry, w tym dla skóry wrażliwej.  

Produkt zawiera:

  • azjatykozyd, kwas madekasowy, kwas azjatykowy - działają kojąco, chronią przed degradacją kolagenu, wspomagają procesy naprawcze skóry, regenerują, redukują zaczerwienienia,
  • ektoinę - działa przeciwzapalnie, ochronnie i stabilizująco na błony komórkowe, poprawia nawodnienie skóry, wygładza, łagodzi, regeneruje,
  • Bioceramidyl Pure - połączenie ceramidów, fosfolipidów oraz cholesterolu - dba o utrzymanie optymalnego poziom nawilżenia, regeneruje płaszcz hydrolipidowy oraz wnika do naskórka, uzupełniając niedobory cementu międzykomórkowego,
  • beta-glukan - polisacharyd z drożdży, który silnie nawilża, wiążąc cząsteczki wody na powierzchni skóry, minimalizuje szorstkość, chroni skórę przed działaniem niekorzystnych mikroorganizmów i wolnych rodników, wspiera funkcjonowanie bariery hydrolipidowej skóry, wspomaga procesy regeneracji,
  • alantoinę - pochodna kwasu moczowego, dogłębnie nawilża, a także zmiękcza i koi, dodatkowo wspomagając regenerację,
  • pantenol -  jest substancją nawilżającą, poprawia zdolność do wiązania wody, tworzy film na skórze, stymuluje odnowę komórek, działa regenerująco, wspomaga gojenie i łagodzi podrażnienia,
  • skwalan - emolient, zapewnia ochronę skóry m.in. nadmiernym odparowywaniem wody z naskórka i szkodliwym działaniem wolnych rodników, dodatkowo zmiękcza i poprawia elastyczność skóry, nie działa komedogennie.

Działanie produktu:

Producent poleca ten produkt dla następujących rodzajów skór i defektów kosmetycznych:

  • każdy rodzaj skóry,
  • skóra wrażliwa.

Sposób użycia: Nałóż niewielką ilość kremu na skórę po jej dokładnym oczyszczeniu i stonizowaniu. Rozprowadź na całej powierzchni twarzy i poczekaj do wchłonięcia. Stosuj 1-2 razy dziennie w zależności od potrzeb.

Przed pierwszym użyciem wykonaj próbę uczuleniową. Zajrzyj do naszego wpisu o próbie uczuleniowej, aby dowiedzieć się więcej.

Pojemność: 50 ml
Data ważności: 6 miesięcy od otwarcia.
Kraj pochodzenia: Polska.
Wskazówki:
  • Produkt tylko do użytku zewnętrznego.
  • Nie stosuj na uszkodzoną skórę.
  • W przypadku pojawienia się jakichkolwiek oznak podrażnienia, zaprzestań używania produktu.
  • Trzymaj poza zasięgiem dzieci.
  • Produkt przechowuj w temperaturze pokojowej, w zacienionym miejscu. Wahania temperatur podczas transportu nie wpłyną na stabilność i właściwości produktu.

Skład

Aqua, Squalane, Polyglyceryl-6 Stearate, Propanediol, Isoamyl Laurate, Tocopherol, Cetearyl Alcohol, Ethoxydiglycol, Panthenol, Ectoin, Corn Starch Modified, Silanetriol, Adenosine, Bentonite, Sodium Hyaluronate, Glucosyl Ceramide, Phospholipids, Cholesterol, Allantoin, Asiaticoside, Madecassic Acid, Asiatic Acid, Sodium Carboxymethyl Beta-Glucan, Polyglyceryl-6 Behenate, Lactic Acid, Sodium Phytate, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol.

Wskazówki

  • Produkt tylko do użytku zewnętrznego.
  • Nie stosuj na uszkodzoną skórę.
  • W przypadku pojawienia się jakichkolwiek oznak podrażnienia, zaprzestań używania produktu.
  • Trzymaj poza zasięgiem dzieci.
  • Produkt przechowuj w temperaturze pokojowej, w zacienionym miejscu. Wahania temperatur podczas transportu nie wpłyną na stabilność i właściwości produktu.

Opinie (23)

4.70
Liczba wystawionych opinii: 23
Napisz swoją opinię
Za opinię otrzymasz 120 pkt. w naszym programie lojalnościowym.
5
4
3
2
1
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
krem gęsty, ale lekki na skórze, nawilża, zmniejsza zaczerwienienia, pomocny przy odbudowaniu bariery hydropilidowej
2024-05-15
Karolina, Rzeszów
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Krem świetnie wycisza zaczerwienienia, dobrze nawilża i jest lekki w konsystencji. Skóra jest uciszona i mniej reaktywna przy dłuższym stosowaniu.
2024-05-14
Wioletta, Dwikozy
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Dobrze nawilża, nie zapycha i zmniejsza zaczerwienienia. Dosyć specyficzny zapach. Jeśli nie kupię go ponownie, to na pewno wypróbuję coś innego z skintry:)
2024-04-11
Lena, Radziszów
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Przetestowałam już wiele produktów od skintry, spośród ich 2 pierwszy kremów oraz toniku (który traktowałam jako emulsjyjny kremik pod spf) ten jest moim niepodważalnym ulubieńcem! Ma idealną konsystencję, jest wręcz wypakowany samymi dobroczynnymi składnikami i po prostu robi swoją robotę. Po tygodniu skóra wyraźnie gładsza, mniej reaktywna - po prostu widać że bhl odżywia przy tym kremie. Dodatkowo stosunek ceny do jakości jest bardzo dobry, a wręcz skłaniałabym się by rzec że spokojnie mogliby go sprzedawać dwa razy drożej patrząc na świetne efekty i czysty skład!
2024-03-30
Anna, Chorzów
3/5
Opinia potwierdzona zakupem
Krem nie jest zły, nie podrażnia, ale jednak nie polubił się z moją cerą. Spodziewałam się, że będzie lżejszy i nie podobało uczucie na twarzy po jego nałożeniu. Myślę, że warto jednak wypróbować i ocenić samemu - oddałam krem znajomej i bardzo jej odpowiada.
2024-03-26
Zofia, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo przyjemny krem. Często po niego sięgam. Fajnie sprawdza się na mojej mieszanej cerze, nie jest za tłusty, dobrze koi zaczerwienienia. Ja już zużyłam połowę i pewnie kupię zapas
2024-03-25
Alicja, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Doskonale nawilża, działa odżywczo i kojąco, kiedy skóra jest podrażniona. Rewelacyjny zarówno w pielęgnacji porannej jak i wieczornej
2024-03-16
Joanna, Inowrocław
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo przyjemny krem, dla mnie idealny pod makijaż. Lekki, niezapychający, nie pozostawia tłustego filtra na twarzy. Do tej pory używam tylko na dzień, ale zaczynam testowanie też na noc :)
2024-03-01
Dagmara, Kamienna Góra
3/5
Opinia potwierdzona zakupem
Kremik treściwy, średnio gęsty, ładnie się rozprowadza, nie podrażnia, nie tworzy tłustego filmu, ale nie nadaje się do mojej suchej skóry - szybko się wchłania i pozostawia matową skórę. Docienią go na pewno właścicielki skóry tłustej.
2024-02-17
Katarzyna, Radzionków
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Krem jest super. Używam go po zabiegu gabinetowym i w ciągu jednego dnia skóra przestała być czerwona. Nie jest tłusty, nie zauważyłam zapychania
2024-02-07
Ilona, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Jak każdy produkt od Skintry ten też jest strzałem w 10! Mam wrażenie że te produkty są skrojone idealnie dla mojej tłustej cery. Trochę się obawiałam tego kremu przez jego bogaty skład ale O MÓJ BOŻE jakie to jest cudo ❤️
2024-01-28
Hair Shape, Wrocław
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Nareszcie znalazłam idealny zamiennik dawnej emulsji Avene Cicalfate (teraz ma zmienioną formułę). Uwielbiam go za to, że jest wyczuwalnie kojący, ale jednocześnie bardzo lekki i niezapychający. Idealny dla skóry trądzikowej :)
2024-01-24
Klaudia, Żory
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Produkt lekki i przyjemny w nakładaniu jednak nie zauważyłam u mnie specjalnie żadnej poprawy w stanie mojej cery.
2024-01-23
Gabriela, Gdów
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobry krem, lekko treściwy ale dobrze się wchłania. Używam rano pod spf i sprawdza się bardzo dobrze. Na noc również stosowałam i również dobrze się spisał
2024-01-22
Edyta, Ustanów
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Idealny, lekki krem pod makijaż
2024-01-15
Małgorzata, Izabelin C
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobry krem, nawilża i wycisza skórę, nie podrażnia, nie uczula (mam AZS); po nałożeniu na noc skóra rano jest odżywiona i miękka.
2024-01-15
Joanna, Mysłowice
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Krem na skórze tłustej prezentuje się bardzo świetliście, nie zostawia satynowego wykończenia, tylko daje duży glow. Niemniej jeżeli chodzi o wyciszanie zaczerwienień i resztę zapewnień producenta - zgadzam się :) jedyne do czego mogę się doczepić to opakowanie - gdyby był to airless, to komfort użytkowania byłby o wieeele wyższy, a z tubki ciężko wycisnąć resztki kremu, w dodatku naklejka odkleja się z tubki i wygląda to nieestetycznie :(
2024-01-12
Klaudia, Bielsko-Biała
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo treściwy krem, doskonale nawilża moją mieszaną skórę. Stosuję na noc na serum z kwasem azelainowym i sprawdza mi się doskonale. Rano skóra jest promienna i ukojona.
2024-01-09
Małgorzata, Warszawa
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
krem ma świetny skład i razem z tonikem nawilżającym super nawilża. na moje potrzeby niestety solo jest niewystarczający, ale moje potrzeby są spore (przy kwasach, retinolu i wyjściowo suchej i podrażnionej skórze). Dobrze się sprawdza w porannej pielęgnacji pod makijaż:)
2023-12-26
Natalia, Poznań
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Idealny krem,którego właśnie szukałam. Nawilżający,wyciszający i zostawia przyjemne uczucie+super skład
2023-12-08
Maja, Warszawa
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobry krem. Wycisza moją cerę z niedoskonałościami. Idealnie sprawdza się pod makijaż mineralny.
2023-12-08
Anna, Zielona Góra
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Cudowny lekki idealny pod makijaż!
2023-11-28
Wiktoria, Gliwice
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Krem aktualnie w fazie testowania, daje ukojenie po nałożeniu na twarz a głównie o to mi chodziło zakupując ten krem, zapychać nie zapycha więc póki co jest na prawdę świetny
2023-11-26
Malwina, Otmuchów

Ekologia

  • Skintra

    Każdy zakupiony kosmetyk to 0,5m2 posadzonego lasu z Fundacją Las Na Zawsze. Produkt jest w brązowym szkle, które chroni kosmetyk przed czynnikami zewnętrznymi oraz w pełni nadaje się do recyklingu. Nie zawiera dodatkowych opakowań.

współpracuje z

  • Współpraca z Plastic Bank

    Cosibella współpracuje z Plastic Bank - organizacją, która zbiera plastik z plaż, zanim trafi on do wód. Każde zamówienie złożone w naszym sklepie to jedna butelka, która zostanie zebrana i poddana recyklingowi. Dowiedz się więcej

  • Współpraca z UN Carbon Offset

    W celu zrównoważenia naszej emisji kupujemy tyle samo CO2 ile wyemitowaliśmy do atmosfery. Wspieramy projekt Organizacji Narodów Zjednoczonych w Indiach - elektrownię, która produkuje energię z biomasy. Dowiedz się więcej

Zadaj pytanie

Jeżeli opis produktu jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
pixel