Madecassic Acid

Nazwa INCI


Madecassic Acid


Nazwa Zwyczajowa


Kwas madekasowy


Funkcja w Kosmetyku


  • składnik łagodzący
  • składnik regenerujący
  • antyoksydant


Działanie w Kosmetyku


Składnik aktywny wyizolowany z wąkroty azjatyckiej. Wykazuje działanie antyoksydacyjne, łagodzące, regenerujące i przeciwzapalne. Wspomaga gojenie uszkodzeń skóry oraz łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia. Stosowany w kosmetykach dla cery wrażliwej, zaczerwienionej, atopowej i trądzikowej.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • ciało stałe - proszek



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Maj  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel