Zymomonas Ferment Extract

Nazwa INCI

Zymomonas Ferment Extract


Nazwa Zwyczajowa

Ekstakt z filtratu z drożdży Zymomonas


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik regenerujący
  • składnik nawilżający


Działanie w Kosmetyku

Wspomaga szybszą regenerację mikroflory skóry oraz odbudowę bariery hydrolipidowej. Pomaga zmniejszyć wydzielanie sebum oraz widoczność rozszerzonych porów. Wspomaga oczyszczanie się skóry narażonej na duże ilości smogu i innych zanieczyszczeń powietrza.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek lub płatki
  • barwa brązowo-żółta
  • rozpuszczalny w wodzie
  • stabilny w pH 3-11


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Lipiec  2021
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel