Polyglyceryl-4 Diisostearate/Polyhydroxy-Stearate/Sebacate

Nazwa INCI

Polyglyceryl-4 Diisostearate/Polyhydroxy-Stearate/Sebacate


Nazwa Zwyczajowa

Polyglyceryl-4 Diisostearate/Polyhydroxy-Stearate/Sebacate


Funkcja w Kosmetyku

  • emulgator
  • stabilizator


Działanie w Kosmetyku

Składnik łączący olej z wodą, stabilizuje emulsje, dzięki czemu zapobiega jej rozwarstwianiu się, działa świetnie w stężeniu 2-3%. Nadaje miękkie wykończenie na skórze. Jest składnikiem mogącym występować w formulacjach naturalnych, uznawany jest przez certyfikat COSMOS.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciecz
  • barwa ciemnożółta
  • rozpuszczalny w tłuszczach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Lipiec  2021
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel