Glucosyl Ceramide

Nazwa INCI

Glucosyl Ceramide


Nazwa Zwyczajowa

Ceramid glukozylu


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik nawilżający
  • składnik regenerujący


Działanie w Kosmetyku

Glukozyloceramidy składają się z cząsteczki ceramidu i cukru znanego jako glukoza. Odpowiadają za wygląd naskórka i są podstawowym lipidem w tej części skóry. Mogą widocznie naprawiać i wzmacniać barierę skóry i poprawiać nawilżenie. Świetnie sprawdzą się w pielęgnacji skóry atopowej, suchej, podrażnionej, czyli tej, która ma uszkodzoną barierę hydrolipidową.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe
  • barwa biała
  • rozpuszczalny w tłuszczach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Lipiec  2021

Nowości

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel