Tripelargonin

Nazwa INCI

Tripelargonin


Nazwa Zwyczajowa

Tripelargonin


Funkcja w Kosmetyku

  • emolient


Działanie w Kosmetyku

Emolient estrowy otrzymywany z nasion ostropestu plamistego, wzmacnia barierę naskórkową i tworzy na powierzchni skóry niewidoczny film, który ogranicza nadmierne odparowywanie wody z naskórka. Nie pozostawia wrażenia tłustości, daje jedwabiste wykończenie. Jest naturalną i biodegradowalną alternatywą dla innych emolientów syntetycznych. Ułatwia dyspersję pigmentów i filtrów mineralnych, jest również rozpuszczalnikiem dla krystalicznych filtrów chemicznych. W kosmetykach kolorowych wzmacnia intensywność koloru, poprawia zdolność rozsmarowywania i połysk.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • oleista ciecz
  • przezroczysta
  • rozpuszczalny w olejach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Październik  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel