Tremella Fuciformis Polysaccharide

Nazwa INCI

Tremella Fuciformis Polysaccharide


Nazwa Zwyczajowa

Polisacharyd z trzęsaka morszczynowatego


Funkcja w Kosmetyku

  • humektant
  • antyoksydant
  • stabilizator emulsji


Działanie w Kosmetyku

Naturalny polimer pozyskiwany z grzyba (trzęsaka morszczynowatego), który jest alternatywą dla kwasu hialuronowego. Wiąże wodę w naskórku i działa silnie nawilżająco. Wykazuje dodatkowo działanie przeciwzapalne, przeciwutleniające i błonotwórcze - zmniejsza przeznaskórkową utratę wody. Przyspiesza regenerację skóry i wygładza jej strukturę. Wykorzystywany jest w kosmetykach do cery suchej, wrażliwej, podrażnionej i trądzikowej.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa biała
  • rozpuszczalny w wodze, dyspergowalny w glicerynie i glikolu propylenowym
  • stabilny w zakresie pH 4-12


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Październik  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel