Superoxide Dismutase

Nazwa INCI


Superoxide Dismutase


Nazwa Zwyczajowa


Dysmutaza ponadtlenkowa


Funkcja w Kosmetyku


  • antyoksydant


Działanie w Kosmetyku


Enzym, który naturalnie występuje w komórkach ludzkiego organizmu i odpowiada za neutralizację wolnych rodników, chroniąc przed stresem oksydacyjnym. Dysmutaza może być pozyskiwana z roślin, drożdży. W kosmetykach poza działaniem antyoksydacyjnym, wpływa na opóźnienie procesów starzenia i niweluje skutki działania szkodliwych czynników zewnętrznych. Działa również łagodząco.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • biały lub prawie biały proszek



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Sierpień  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel