Sodium Lauroyl Sarcosinate

Nazwa INCI


Sodium Lauroyl Sarcosinate


Nazwa Zwyczajowa


Lauroilosarkozynian sodu


Funkcja w Kosmetyku


  • anionowy środek powierzchniowo czynny
  • surfaktant
  • substancja pianotwórcza


Działanie w Kosmetyku


Anionowy surfaktant, łagodny środek powierzchniowo czynny, wykorzystywany w produktach do oczyszczania skóry i włosów. Bardzo dobrze się pieni oraz zmniejsza działanie drażniące innych anionowych środków powierzchniowo czynnych. Zastosowany w szamponach do włosów nadaje im miękkości, a w produktach do mycia ciała zapewnia skórze komfort i nie wywołuje uczucia ściągnięcia.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • ciało stałe - proszek
  • biała barwa



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Sierpień  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel