Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil

Nazwa INCI

Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil


Nazwa Zwyczajowa

Olejek z liści rozmarynu


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik zapachowy
  • składnik przeciwbakteryjny


Działanie w Kosmetyku

Olejek eteryczny otrzymywany z ziela rozmarynu lekarskiego. Wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze, pobudza krążenie krwi i wzmacnia naczynia krwionośne. Stosowany jest w kosmetykach antycellulitowych i przeciwtrądzikowych, a także w pielęgnacji problematycznej skóry głowy (nadmierne przetłuszczanie, łupież). Nadaje lub maskuje zapach kosmetyku.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciecz
  • barwa żółta
  • charakterystyczny ziołowy zapach
  • rozpuszczalny w tłuszczach i alkoholu etylowym


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Październik  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel