Proline

Nazwa INCI


Proline


Nazwa Zwyczajowa


Prolina


Funkcja w Kosmetyku


  • substancja kondycjonująca skórę i włosy
  • składnik przeciwstarzeniowy


Działanie w Kosmetyku


Aminokwas wykorzystywany w kosmetykach do pielęgnacji skóry i włosów. Posiada zdolność regeneracji komórek i aktywuje syntezę kolagenu, dzięki czemu znajduje zastosowanie szczególnie w produktach ukierunkowanych na działanie przeciwstarzeniowe. Stosowany w szamponach i odżywkach nadaje włosom miękkości, blasku, ułatwia rozczesywanie i zapobiega elektryzowaniu.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • ciało stałe - krystaliczny proszek
  • biała barwa
  • bezwonny



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Wrzesień  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel