Populus Tremuloides Bark Extract

Nazwa INCI

Populus Tremuloides Bark Extract


Nazwa Zwyczajowa

Ekstrakt z kory topoli osikowej


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik przeciwbakteryjny
  • składnik konserwujący
  • składnik przeciwzapalny


Działanie w Kosmetyku

Ekstrakt jest naturalnym źródłem związków z grupy salicylanów. Wykazuje działanie przeciwzapalne, wygładzające i przeciwbakteryjne, hamuje namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za powstawanie trądziku i działa seboregulująco. Stanowi alternatywę dla syntetycznych konserwantów.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa biała
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Październik  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel