Polyquaternium-7

Nazwa


    Polyquaternium-7


Nazwa Zwyczajowa


brak


Funkcja w Kosmetyku


  • tworzy masę kosmetyczną
  • modyfikator reologii


Działanie w Kosmetyku


Związek z grupy kopolimerów zawierających atomy azotu w cząsteczce. Dzięki swojej charakterystycznej budowie posiada właściwości, które sprzyjają pielęgnacji ludzkich włosów. Przede wszystkim tworzy stabilny film na ich powierzchni i chroni je przed uszkodzeniami mechanicznymi. Ponadto bardzo skutecznie niweluje elektryzowanie i znacząco ułatwia rozczesywanie, przeciwdziałając także plątaniu się włosów.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • ciało stałe w formie proszku
  • rozpuszczalny w wodzie
  •     



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Sierpień  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel