Polyglutamic Acid

Nazwa INCI


Polyglutamic Acid


Nazwa Zwyczajowa


Kwas poliglutaminowy/PGA


Funkcja w Kosmetyku


  • substancja nawilżająca


Działanie w Kosmetyku


Polimer kwasu glutaminowego. Naturalnie występuje w sfermentowanych nasionach soi. Kwas poliglutaminowy tworzy na powierzchni skóry delikatny film, ograniczający nadmierną utratę wody z naskórka. Skutecznie utrzymuje wilgoć w skórze, podnosząc poziom nawilżenia. Ma podobne działanie do kwasu hialuronowego, składniki te wzajemnie się dopełniają. PGA uelastycznia skórę i ma właściwości przeciwzmarszczkowe.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • rozpuszczalny w wodzie
  • ciało stałe - proszek
  • barwa biała



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Czerwiec  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel