Pantolactone

Nazwa INCI


Pantolactone


Nazwa Zwyczajowa


Pantolakton


Funkcja w Kosmetyku


  • humektant

Działanie w Kosmetyku


Substancja pochodzenia syntetycznego. Zapobiega wysychaniu masy kosmetycznej poprzez utrzymanie wilgoci. Działa również nawilżająco na skórę i włosy poprzez zdolność zatrzymywania wody. Zmiękcza oraz wygładza powierzchnię skóry.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • biały, krystaliczny proszek


Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Maj  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel