Palmitoyl Tripeptide-5

Nazwa INCI


Palmitoyl Tripeptide-5


Nazwa Zwyczajowa


Tripeptyd kwasu palmitynowego


Funkcja w Kosmetyku


  • składnik przeciwzmarszczkowy
  • antyoksydant


Działanie w Kosmetyku


Peptyd sygnałowy złożony z trzech aminokwasów. Jest zdolny do stymulowania produkcji kolagenu w skórze, w tym I i III, dzięki czemu jest stosowany przede wszystkim w kosmetykach o działaniu anti-aging. Widocznie spłyca zmarszczki, ujędrnia i liftinguje skórę oraz wpływa na poprawę jej ogólnego wyglądu. Dodatkowo chroni skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • klarowna ciecz
  • bezzapachowy
  • rozpuszczalny w wodzie



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Październik  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel