Palmitoyl Hexapeptide-12

Nazwa INCI


Palmitoyl Hexapeptide-12


Nazwa Zwyczajowa


Heksapeptyd palmitoilowy-12


Funkcja w Kosmetyku


  • składnik przeciwzmarszczkowy
  • składnik przeciwstarzeniowy


Działanie w Kosmetyku


Peptyd należący do grupy peptydów sygnałowych złożony z sekwencji aminokwasów połączonych z kwasem palmitynowym. Stymuluje produkcję kolagenu, dzięki czemu wpływa na poprawę jędrnośći skóry i minimalizację zmarszczek. Co więcej, utrzymuje nawilżenie w skórze i wzmacnia jej barierę ochronną. Znajduje zastosowanie w produktach do cer dojrzałych i suchych. Działa już przy bardzo niskich stężęniach.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • ciało stałe



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Sierpień  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel