Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil

Nazwa INCI

Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil


Nazwa Zwyczajowa

Olejek z drzewa herbacianego


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik zapachowy
  • składnik antyseptyczny


Działanie w Kosmetyku

Olejek eteryczny o działaniu przeciwdrobnoustrojowym i wspomagającym gojenie. Czasami jest wykorzystywany jako składnik kompozycji zapachowych; działa odświeżająco. Jego głównym składnikiem aktywnym jest terpinen-4-ol. Dedykowany głównie skórom tłustym, a także trądzikowym. Często spotyka się go również w produktach do problematycznej skóry głowy, dezodorantach, pastach do zębów.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciecz
  • bezbarwny
  • intensywny, charakterystyczny zapach
  • rozpuszczalny w olejach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Październik  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel