Magnesium Gluconate

Nazwa INCI

Magnesium Gluconate


Nazwa Zwyczajowa

Glukonian magnezu


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik przeciwzmarszczkowy
  • składnik regenerujący
  • składnik przeciwzapalny


Działanie w Kosmetyku

Glukonian magnezu jest stosowany jako składnik przeciwzmarszczkowy – niektóre badania wskazują, że zmniejsza widoczność drobnych zmarszczek mimicznych poprzez zmniejszenie napięcia mięśniowego. Działa seboregulująco, a także regeneruje i wzmacnia barierę ochronną skóry. Może też poprawiać działanie innych składników aktywnych, w tym peptydów. Znajduje zastosowanie w kosmetykach przeciwzmarszczkowych, ochronnych, do cery tłustej i trądzikowej.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa biała
  • bezwonny
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Październik  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel