Limanthes Alba Seed Oil

Nazwa INCI


Limanthes Alba Seed Oil


Nazwa Zwyczajowa


Olej z nasion meadowfoam/Olej z nasion łąkowej piany


Funkcja w Kosmetyku


  • emolient
  • substancja filmotwórcza


Działanie w Kosmetyku


Olej powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion rośliny Limanthes Alba. Pochodzi z terenów Stanów Zjednoczonych, gdzie zasiedla wilgotne siedliska. Olej wykazuje silne działanie odżywcze, a dzięki zawartości witamin A i E ma właściwości antyoksydacyjne. Nawilża skórę, ograniczając nadmierną utratę wody z naskórka. Stosowany jest w recepturach kosmetyków do pielęgnacji twarzy i włosów, a także błyszczyków do ust.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • olej o bursztynowej barwie
  • ziemisty zapach



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Czerwiec  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel