Lavandula Angustifolia Flower Water

Nazwa INCI


Lavandula Angustifolia Flower Water


Nazwa Zwyczajowa


Hydrolat lawendowy


Funkcja w Kosmetyku


  • składnik łagodzący
  • składnik tonizujący
  • składnik antyseptyczny


Działanie w Kosmetyku


Hydrolat lawendowy wykazuje działanie łagodzące, przeciwzapalne i antyseptyczne. Wykorzystywany jest do produkcji kosmetyków do pielęgnacji twarzy, włosów i ciała. Jest odpowiedni do każdego rodzaju skóry. Dzięki swoim właściwościom seboregulującym polecany jest do pielęgnacji cery tłustej oraz łojotokowej skóry głowy. Wspomaga gojenie stanów zapalnych, działa odkażająco i tonizująco. Posiada przyjemny zapach, który relaksuje oraz ułatwia zasypianie.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • ciecz
  • bezbarwna
  • rozpuszczalna w wodzie i etanolu
  • charakterystyczny ziołowy zapach



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Grudzień  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel