Hippophae Rhamnoides Water

Nazwa INCI


Hippophae Rhamnoides Water


Nazwa Zwyczajowa


Hydrolat z rokitnika


Funkcja w Kosmetyku


  • składnik maskujący
  • składnik tonizujący
  • składnik zapachowy


Działanie w Kosmetyku


Hydrolat z rokitnika wykazuje właściwości regenerujące, przeciwzapalne, łagodzące. Dodatkowo wzmacnia naczynia krwionośne, poprawia koloryt skóry i kondycjonuje ją. Wspomaga maskowanie nieprzyjemnego zapachu produktu. Przy odpowiednim pH może być stosowany jako samodzielny produkt tonizujący.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • ciecz
  • zółtawy kolor
  • rozpuszczalny w wodzie
  • charakterystyczny zapach



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Sierpień  2023

Newsletter Cosibella

Pielęgnacyjne checklisty, eksperckie porady, beauty nowości - prosto na maila!

pixel