Dipeptide-2

Nazwa INCI


Dipeptide-2


Nazwa Zwyczajowa


Dipeptyd-2


Funkcja w Kosmetyku


  • składnik przeciwstarzeniowy
  • składnik redukujący cienie i obrzęki pod oczami


Działanie w Kosmetyku


Peptyd złożony z dwóch aminokwasów - tryptofanu i waliny, znany jako najmniejszy peptyd. Posiada właściwości pobudzające krążenie limfatyczne oraz zwiększające syntezę białek, dzięki czemu zmniejsza opuchliznę pod oczami i widoczność zmarszczek. Wspiera również regenerację oraz łagodzi podrażnienia. Stosowany jest przede wszystkim w kosmetykach do pielęgnacji okolic oczu, ze względu na redukcję obrzęków i cieni.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • ciało stałe - proszek
  • biała barwa



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Sierpień  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel