Curcuma Longa Root Extract

Nazwa INCI

Curcuma Longa Root Extract


Nazwa Zwyczajowa

Ekstrakt z korzenia kurkumy / ostryżu długiego


Funkcja w Kosmetyku

  • antyoksydant
  • składnik przeciwzapalny
  • składnik maskujący


Działanie w Kosmetyku

Składnik przeciwrodnikowy – neutralizuje działanie wolnych rodników. Działa przeciwzapalnie, łagodzi zaczerwienienia skóry, a także wykazuje działanie przeciwbakteryjne. Często stosowany w kosmetykach do skóry trądzikowej, dojrzałej, do ciała, a także w preparatach rozgrzewających. Jest naturalnym barwnikiem roślinnym.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe – proszek
  • barwa żółta
  • charakterystyczny zapach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Październik  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel