Coffea Arabica Seed Oil

Nazwa INCI


Coffea Arabica Seed Oil


Nazwa Zwyczajowa


Olej z ziaren kawy


Funkcja w Kosmetyku


  • emolient


Działanie w Kosmetyku


Olej pozyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno ziaren kawy. Jest bogaty w nienasycone i nasycone kwasy tłuszczowe. Stanowi także źródło antyoksydantów. Działa wygładzająco, zmiękczająco i regenerująco. Stosowany w produktach do twarzy, ciała i włosów. Może być spotykany w kosmetykach antycellulitowych, ze względu na swoje działanie stymulujące proces lipolizy. Jest odpowiedni do pielęgnacji włosów średnio i wysokoporowatych.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • oleista ciecz o żółtej barwie
  • rozpuszczalny w tłuszczach
  • charakterystyczny zapach



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Grudzień  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel