Cocamidopropyl Hydroxysultaine

Nazwa INCI


Cocamidopropyl Hydroxysultaine


Nazwa Zwyczajowa


Hydroksysultaina kokosowa


Funkcja w Kosmetyku


  • amfoteryczna substancja powierzchniowo czynna
  • substancja pianotwórcza
  • substancja antystatyczna


Działanie w Kosmetyku


Syntetyczna, amfoteryczna substancja powierzchniowo czynna. Usuwa zanieczyszczenia ze skóry i włosów. Jest modyfikatorem reologii, stabiliziuje i poprawia jakość piany w produktach myjących. Jest również substacją antystatyczną, przeciwdziała elektryzowaniu się włosów, a także wygładza strukturę włosa, dzięki czemu znajduje zastosowanie w szamponach.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • ciecz
  • rozpuszczalna w wodzie



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Wrzesień  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel