Chenopodium Quinoa Seed Extract

Nazwa INCI

Chenopodium Quinoa Seed Extract


Nazwa Zwyczajowa

Ekstrakt z nasion komosy ryżowej


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik przeciwzmarszczkowy
  • składnik liftingujący
  • antyoksydant


Działanie w Kosmetyku

Ekstrakt bogaty w aminokwasy, nienasycone kwasy tłuszczowe i antyoksydanty. Wykazuje działanie błonotwórcze, napinające i nawilżające. Posiada strukturę, która dopasowuje się do powierzchni skóry, tworząc spójny film, który daje natychmiastowy efekt wygładzenia i lekkiego liftingu. Chroni skórę przed zanieczyszczeniami środowiska, zapobiega przeznaskórkowej utracie wody oraz poprawia funkcję bariery skórnej. Stosowany jest głównie w kosmetykach przeciwzmarszczkowych i w kosmetykach na okolicę oczu.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa biała lub żółta
  • bezwonny
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Listopad  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel