Chamomilla Recutita Flower Extract

Nazwa INCI


Chamomilla Recutita Flower Extract


Nazwa Zwyczajowa


Ekstrakt z rumianku pospolitego


Funkcja w Kosmetyku


  • składnik łagodzący
  • składnik przeciwzapalny


Działanie w Kosmetyku


Substancja aktywna, pozyskiwana w wyniku ekstrakcji kwiatostanu rumianku pospolitego. Dzięki bogactwu zawartych flawonoidów wykazuje działanie przeciwzapalne i antyoksydacyjne. Łagodzi podrażnienia skóry oraz wycisza zaczerwienienia, a także wspomaga gojenie. Jest zalecany w pielęgnacji skór trądzikowych, podrażnionych i wrażliwych. W produktach do włosów niweluje świąd i podrażnienia skóry głowy.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • brązowa barwa
  • charakterystyczny zapach



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Sierpień  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel