Ceramide EOS

Nazwa INCI


Ceramide EOS


Nazwa Zwyczajowa


Ceramid EOS


Funkcja w Kosmetyku


  • składnik odbudowujący
  • składnik kondycjonujący


Działanie w Kosmetyku


Składnik uszczelniający barierę ochronną skóry. Utrzymuje odpowiednie nawilżenie skóry oraz działa odżyczo i wzmacniająco. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji każdego typu cery, szczególnie suchej i bardzo suchej, wrażliwej i dojrzałej oraz w pielęgnacji włosów potrzebujących regeneracji i odbudowy.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • rozpuszczalny w tłuszczach



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Czerwiec  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel