Ceramide EOP

Nazwa INCI


Ceramide EOP


Nazwa Zwyczajowa


Ceramid EOP, Ceramid 1


Funkcja w Kosmetyku


  • składnik odbudowujący
  • składnik ochronny


Działanie w Kosmetyku


Najbardziej drogocenny wśród ceramidów. Naturalny składnik cementu międzykomórkowego, nawilża, ujędrnia i poprawia elastyczność skóry. Posiada zdolność łączenia się z sąsiednią warstwą lipidową, silnie spajając naskórek. Tworzy warstwę hydrolipidową, dzięki czemu wzmacnia odporność skóry na czynniki zewnętrzne i zmnijesza przeznaskórkową utratę wody.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • substancja tłuszczowa
  • rozpuszczalny w tłuszczach



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Czerwiec  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel