Ceramide AS

Nazwa INCI


Ceramide AS


Nazwa Zwyczajowa


Ceramid AS


Funkcja w Kosmetyku


  • składnik odbudowujący
  • składnik ochronny


Działanie w Kosmetyku


Ceramid złożony ze sfingozyny i kwasów tłuszczowych. Fitosfingozyna spiera przebudowę bariery hydrolipidowej i syntezę ceramidów. Zwiększa odporność skóry na czynniki zewnętrzne oraz zapobiega łuszczeniu. Utrzymuje nawilżenie wewnątrz naskórka.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • ciało stałe
  • rozpuszczalny w tłuszczach



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Czerwiec  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel