Ceramide AP

Nazwa INCI


Ceramide AP


Nazwa Zwyczajowa


Ceramid AP


Funkcja w Kosmetyku


  • składnik odbudowujący
  • składnik ochronny

Działanie w Kosmetyku


Składnik cementu międzykomórkowego, odbudowuje barierę hydrolipidową oraz zmniejsza przeznaskórkową utratę wody. Poprawia elastyczność skóry, dzięki czemu znajduje zastosowanie w pielęgnacji przeciwstarzeniowej, a także zwiększa odporność skóry na czynniki zewnętrzne. Wykorzystywany jest czasem w kosmetykach do włosów.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • rozpuszczalny w tłuszczach
  • ciało stałe


Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Maj  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel