Ceramide AG

Nazwa INCI


Ceramide AG


Nazwa Zwyczajowa


Ceramid AG


Funkcja w Kosmetyku


  • składnik odbudowujący
  • składnik ochronny


Działanie w Kosmetyku


Stosowany w pielęgnacji każdego rodzaju skóry, szczególnie skór potrzebujących odbudowy. Zwiększa poziom nawilżenia w skórze, poprawia jej elastyczność i zwiększa odporność na czynniki zewnętrzne dzięki wzmocnieniu bariery lipidowej. Wykazuje również działanie łagodzące podrażnienia i przeciwzmarszczkowe.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • rozpuszczalny w tłuszczach



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Czerwiec  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel