Carnitine

Nazwa INCI


Carnitine


Nazwa Zwyczajowa


Karnityna


Funkcja w Kosmetyku


  • surfaktant
  • składnik antystatyczny
  • składnik wyszczuplający


Działanie w Kosmetyku


Składnik pochodzenia syntetycznego o działaniu regulującym lepkość kosmetyku i wmzacniającym pianę. Wykazuje działanie redukujące tkankę tłuszczową, stymuluje cebulki włosów oraz przeciwdziała łupieżowi.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • białe ciało stałe
  • rozpuszczalna w wodzie



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Maj  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel