Biotin

Nazwa INCI


Biotin


Nazwa Zwyczajowa


Biotyna


Funkcja w Kosmetyku


  • składnik aktywny
  • substancja kondycjonująca


Działanie w Kosmetyku


Znana również jako witamina H lub witamina B7. Biotyna jest składnikiem, który kondycjonuje skórę, włosy i paznokcie. W produktach do włosów i paznokci działa wzmacniająco oraz stymulująco na ich porost. Reguluje również pracę gruczołów łojowych, dzięki czemu zmniejsza przetłuszczanie włosów.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • biały, krystaliczny proszek
  • rozpuszczalna w wodzie



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Czerwiec  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel