Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Oil

Nazwa INCI

Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Oil


Nazwa Zwyczajowa

Olejek z rumianku rzymskiego


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik zapachowy
  • składnik łagodzący


Działanie w Kosmetyku

Olejek eteryczny - wykazuje działanie łagodzące, przeciwzapalne i antybakteryjne, które zawdzięcza zawartości naturalnie występujących w nim azulenów i bisabololu. Przyspiesza gojenie i regenerację. Stosowany jest w kosmetykach do skóry wrażliwej, skłonnej do zaczerwienień, trądzikowej i przetłuszczającej się. Może być składnikiem kompozycji zapachowej lub maskować nieprzyjemny zapach produktu.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciecz
  • barwa żółta lub jasnoniebieska
  • charakterystyczny zapach
  • rozpuszczalny w tłuszczach i alkoholu etylowym


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Październik  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel