Alanine

Nazwa INCI


Alanine


Nazwa Zwyczajowa


Alanina


Funkcja w Kosmetyku


  • składnik nawilżający
  • składnik antystatyczny
  • składnik kondycjonujący włosy


Działanie w Kosmetyku


Alanina jest aminokwasem, który w kosmetykach pełni funkcję składnika nawilżającego. Ma także właściwości antystatyczne, zapobiega elektryzowaniu włosów i korzystnie wpływa na ich kondycję - dodaje sprężystości, wygładza oraz wzmacnia włosy. Wykazuje zdolność do niwelowania nieprzyjemnych zapachów w kosmetykach.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • biały, krystaliczny proszek
  • bezzapachowa
  • rozpuszczalna w wodzie



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Wrzesień  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel