Acetyl Tetrapeptide-5

Nazwa INCI

Acetyl Tetrapeptide-5


Nazwa Zwyczajowa

Acetylo 5-tetrapeptyd/span>


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik przeciwobrzękowy
  • składnik przeciwzmarszczkowy


Działanie w Kosmetyku

Składnik aktywny - tetrapeptyd o działaniu przeciwzmarszczkowym i przeciwobrzękowym. Zapobiega glikacji kolagenu, dzięki czemu skóra dłużej zachowuje jędrność. Reguluje także mikrokrążenie krwi, przez co likwiduje cienie i obrzęki będące wynikiem gromadzenia się płynu w przestrzeniach międzykomórkowych. Z tego względu stosowany jest najczęściej w kosmetykach do pielęgnacji okolicy oczu.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa biała
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Październik  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel