Acetyl Hexapeptide-8

Nazwa INCI

Acetyl Hexapeptide-8


Nazwa Zwyczajowa

Argirelina


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik przeciwzmarszczkowy


Działanie w Kosmetyku

Peptyd syntetyczny, niskocząsteczkowy, biomimetyczny o działaniu przeciwzmarczkowym, tzw. botox-like. Łączy się z kompleksem SNARE, który odgrywa decydującą rolę w uwalnianiu acetylocholiny i hamuje jej łączenie się z receptorami, co z kolei blokuje przekazywanie sygnału nerwowego i uniemożliwia skurcz. Efektem jest rozluźnienie napięcia mięśniowego i w ten sposób zapobieganie pogłębianiu zmarszczek mimicznych. Dodatkowo stymuluję syntezę kolagenu. Jego działanie jest krótkotrwałe. Sprzedawany jako Argireline przez laboratorium badawcze Lipotec. Często stosowana substancja w kosmetykach na okolicę oczu.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe – proszek
  • barwa biała
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Październik  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel