Saccharum Officinarum Extract

Nazwa INCI


Saccharum Officinarum Extract


Nazwa Zwyczajowa


Ekstrakt z trzciny cukrowej


Funkcja w Kosmetyku


  • składnik nawilżający
  • składnik odżywczy
  • składnik antybakteryjny


Działanie w Kosmetyku


Ekstrakt zawiera naturalnie występujące alfa hydroksykwasy, m.in. kwas glikolowy, które poprawiają regenerację komórek. Wykazuje działanie odżywiające naskórek oraz silnie nawilżające. Dodatkowo zwalcza trądzik i zaskórniki. Zapobiega powstaniu pierwszych oznak starzenia. Wspomaga również syntezę kolagenu, elastyny, kwasu hialuronowego.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • gęsta ciecz
  • barwa brunatna
  • rozpuszczalna w wodzie
  • charakterystyczny słodki zapach



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Sierpień  2023

Newsletter Cosibella

Pielęgnacyjne checklisty, eksperckie porady, beauty nowości - prosto na maila!

pixel