Peat Extract

Nazwa INCI


Peat Extract


Nazwa Zwyczajowa


Ekstrakt z torfu


Funkcja w Kosmetyku


  • substancja łagodząca
  • substancja przeciwzapalna
  • substancja regenerująca


Działanie w Kosmetyku


Jest źródłem wielu subtancji czynnych, makro- i mikroelementów. Wspomaga procesy regeneracji, łagodzi podrażnienia oraz działa antyoksydacyjnie. Wykazuje działanie przeciwbakteryjne i przeciwzapalne. Jest stosowany w kosmetykach do pielęgnacji twarzy i ciała. Znajduje zastosowanie w produktach do każdego rodzaju cery, m.in. dojrzałej i trądzikowej.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • ciecz
  • barwa brązowa



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Sierpień  2023

Newsletter Cosibella

Pielęgnacyjne checklisty, eksperckie porady, beauty nowości - prosto na maila!

pixel