Bist du in Deutschland? Cosibella auch!

Um Ihnen ein noch besseres Einkaufserlebnis zu bieten, leiten wir Sie zu unserem deutschen Shop weiter.

Die Produktpalette im Zielshop ist sorgfältig ausgewählt, um die Vorlieben und Bedürfnisse der deutschen Kunden zu erfüllen und ein umfassendes Einkaufserlebnis und einen persönlichen Service zu gewährleisten.

Nelumbo Nucifera Flower Extract

Nazwa INCI


Nelumbo Nucifera Flower Extract


Nazwa Zwyczajowa


Ekstrakt z kwiatów lotosu


Funkcja w Kosmetyku


  • składnik nawilżający
  • składnik antyoksydacyjny
  • składnik łagodzący


Działanie w Kosmetyku


Ekstrakt z kwiatów lotosu jest cennym składnikiem o silnych właściwościach antyoksydacyjnych. Skutecznie wspiera ochronę skóry przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, pomagając tym samym spowolnić procesy jej starzenia. Dodatkowo wykazuje działanie nawilżające oraz kojące. Łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia, przynosząc skórze uczucie ukojenia oraz komfortu. Z tego względu często znajduje zastosowanie w kosmetykach przeznaczonych do pielęgnacji skóry suchej, wrażliwej oraz skłonnej do podrażnień.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • dobrze rozpuszczalny w wodzie
  • zapach delikatny, roślinny, lekko kwiatowy



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Marzec  2026

Newsletter Cosibella

Pielęgnacyjne checklisty, eksperckie porady, beauty nowości - prosto na maila!

pixel