Hydrolyzed Corn Protein
Nazwa INCI
Hydrolyzed Corn Protein
Nazwa Zwyczajowa
Hydrolizat protein z kukurydzy
Funkcja w Kosmetyku
- Składnik wygładzający
- Składnik nawilżający
- Składnik zmiękczający
Działanie w Kosmetyku
Hydrolizat protein z kukurydzy to składnik o właściwościach kondycjonujących, który wspomaga utrzymanie odpowiedniego poziomu nawilżenia skóry i włosów. Tworzy na ich powierzchni delikatny film ochronny, który ogranicza utratę wilgoci. Dodatkowo składnik ten wykazuje właściwości zmiękczające oraz wygładzające, przyczyniając się do poprawy kondycji zarówno skóry, jak i włosów. Ze względu na większy rozmiar cząsteczek, pozostaje na powierzchni skóry, nie penetrując jej głęboko.
Właściwości Fizyczno-Chemiczne
- Ciecz
- Neutralny zapach
Pokaż więcej wpisów z
Maj 2025