Algae Extract

Nazwa INCI


Algae Extract


Nazwa Zwyczajowa


Ekstrakt z alg


Funkcja w Kosmetyku


  • Składnik przeciwstarzeniowy
  • Składnik nawilżający
  • Składnik przeciwzapalny


Działanie w Kosmetyku


Ekstrakt z alg to niezwykle ceniony składnik kosmetyczny, znany ze swojego wyjątkowego działania pielęgnacyjnego. Dzięki silnym właściwościom przeciwutleniającym skutecznie hamuje procesy starzenia się skóry, pomagając zachować jej młody i promienny wygląd. Doskonale nawilża, tworząc na powierzchni skóry delikatny film, który ogranicza utratę wody z naskórka. Działa również przeciwzapalnie, łagodząc podrażnienia oraz wspierając skórę w walce z zaczerwienieniami. Oprócz tego poprawia mikrokrążenie, co wzmacnia naczynia krwionośne i przyczynia się do zdrowszego, bardziej promiennego wyglądu cery. Dodatkowo wykazuje działanie bakteriostatyczne zapobiegając powstawaniu niedoskonałości.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • świeży, morski zapach



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Marzec  2025

Newsletter Cosibella

Pielęgnacyjne checklisty, eksperckie porady, beauty nowości - prosto na maila!

pixel