Vitis Vinifera Seed Oil

Nazwa INCI

Vitis Vinifera Seed Oil


Nazwa Zwyczajowa

Olej z pestek winogron


Funkcja w Kosmetyku

  • emolient


Działanie w Kosmetyku

Emolient tłusty o dużej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych. Tworzy na skórze film, który ogranicza nadmierne odparowywanie wody z naskórka (działa pośrednio nawilżająco). Stosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów ma działanie natłuszczające, wygładzające, zmiękczające i nadające połysk. Dodatkowo działa antyoksydacyjnie oraz łagodząco. Może być stosowany w kosmetykach do każdego rodzaju skóry.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • oleista ciecz
  • lekko żółty lub słomkowy kolor


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Lipiec  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel