Viola Tricolor Extract

Nazwa INCI

Viola Tricolor Extract


Nazwa Zwyczajowa

Ekstrakt z fiołka trójbarwnego


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik nawilżający
  • składnik łagodzący
  • składnik przeciwtrądzikowy


Działanie w Kosmetyku

Ekstrakt o działaniu przeciwzapalnym, zmniejszającym zaczerwienienia i wyrównującym koloryt skóry. Wzmacnia naczynia krwionośne, reguluje wydzielanie sebum, wspomaga gojenie wyprysków zapalnych. Jest antyoksydantem - neutralizuje działanie wolnych rodników, a także poprawia poziom nawilżenia. Zalecany szczególnie w kosmetykach do skóry naczyniowej, podrażnionej, tłustej i trądzikowej.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • Ciało stałe – proszek
  • barwa żółto-zielona
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Grudzień  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel